01.07.18 PI Nyheder

Elever sikrer fremtiden hos De Danske Gærfabrikker

Det er ikke altid let at skaffe kvalificeret arbejdskraft i det østjyske. Derfor uddanner gærfabrikken sine egne elever og lærlinge, når fremtiden skal sikres

På De Danske Gærfabrikker i Grenaa har de i mere end 40 år produceret gær til bagning, vinproduktion og fødevareproduktion, samt som ernæring til mennesker og dyr. Det er dog ikke altid lige let at skaffe kvalificeret arbejdskraft i det østjyske, når produktionen skal udvides eller medarbejdere går på pension. Derfor kigger gærfabrikken mod at uddanne egne elever og lærlinge, når fremtiden skal sikres

Når man kigger på aldersfordeling af vores medarbejdere, så er der jo en del, som har været her i rigtigt mange år og som nærmer sig pensionsalderen. For at sikre, at vi også i fremtiden har de kvalificerede medarbejdere, vi skal bruge, så har vi valgt at satse mere aktivt på uddannelse af vores eksisterende medarbejdere samt også at tage flere elever. Vi bliver nød til selv at tage et ansvar – vi kan jo ikke bare regne med, at der er nogen andre, der uddanner de medarbejdere vi skal bruge.” siger Rune Engell-Hansen, fabriksdirektør hos De Danske Gærfabrikker.

Gærproducenten har de seneste år haft 5-7 elever og lærlinge, primært procesoperatører, men har i år også startet op med smede- og elektriker elever. Antallet svarer til ca. 2 ½ gange flere end den påkrævede uddannelsesratio. Og eleverne er en vigtig del af dagligdagen på fabrikken.

Nogen af dem vi ansætter, kan have en lidt skæv uddannelsesmæssig baggrund i forhold til det, vi gerne vil have. Men så må vi jo bare lære dem det, som de skal kunne. Vi ser ikke elever og lærlinge som en ekstra omkostning, men mere som et par ekstra hænder, der går ind og deltager på lige vilkår med de andre medarbejdere. Det vigtigste er, at de har den rigtige tilgang og holdning til tingene” siger Rune Engell-Hansen.

Mange mindre virksomheder kan have svært ved at finde plads og overskud til at håndtere elever og lærlinge på egen hånd. Det er der dog fundet en god løsning på i det østjyske, hvor fabrikken i Grenaa blandt andet har lavet et samarbejde med et lokalt elektrikerfirma om at dele en elev mellem de to virksomheder. Det er en rigtig god løsning for virksomhederne, men også eleven selv, der får et udfordrende og mangfoldigt læringsforløb.

”Her får han en rigtig god uddannelse, fordi han lærer nogle gode basiskundskaber hos elektrikerfirmaet og derefter får praktisk erfaring med arbejde i industrien. Så han får en super uddannelse med to forskellige læremestre” slutter fabriksdirektøren.

Fremtiden sikres med lærlinge

Søger du også en elev eller lærling, så slå din ledige praktikplads op på praktikpladsen.dk – det gratis mødested mellem virksomhed og lærling. Vil du vide mere, så kontakt Christine Bernt Henriksen på cbh@di.dk eller tel: +45 33 77 38 02.