Maskinsnedker på Skills 2019. Foto Per Daugaard

02.03.21 TMI Nyheder

Antal praktikpladser i branchen er steget trods corona

Virksomhederne har indgået flere praktikpladsaftaler i 2020 end i 2019, og stigningen ses især inden for tømreruddannelsen samt møbel- og bygningssnedker

Møbelsnedker- og bygningssnedkeruddannelserne står for den største procentuelle stigning i antal praktikpladsaftaler på henholdsvis 49 procent og 48 procent. Træfagenes byggeuddannelse, især tømreruddannelsen, har indgået cirka 1000 flere aftaler end året før, hvilket er en stigning på 25 procent. Samlet er der i 2020 indgået cirka 4000 flere praktikpladsaftaler end i 2019 – hvilket er en stigning på ni procent.

”Det er glædeligt at se, at møbel- og bygningssnedkeruddannelsen er blandt de uddannelser, der har haft en stor procentvis stigning i uddannelsesaftaler,” siger Birgitte Winge, chefkonsulent for DI Erhvervs- og Arbejdsmarkedsuddannelser.

”Det er vigtigt for træ- og møbelindustrien, at der uddannes flere faglærte inden for området, for der er brug for dygtige medarbejdere. I de kommende år er der mange faglærte, der går på pension, så der er behov for nye hænder, der kan tage over.”

Hun peger på, at der i branchen er et stort behov for maskinsnedkere, men at der mangler lærlinge.

”Branchen efterspørger maskinsnedkere, og virksomhederne står klar med praktikpladser, så det er et stort ønske, at flere vil gå den vej,” siger Birgitte Winge.

Birgitte Winge

Birgitte Winge

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3893
  • Mobil +45 2949 4658
  • E-mail biw@di.dk

Relateret indhold