Arbejdstilsynet sætter fokus på arbejdsstillinger og -bevægelser indenfor murerbranchen
Når Arbejdstilsynets tilsynsførende besøger bygge- og anlægspladser i den kommende tid, vil de have øget fokus på arbejdsstillinger og -bevægelser indenfor murerbranchen.
Arbejdstilsynet har siden marts i år har kørt en særlig tilsynsindsats i bygge- og anlægsbranchen. I først omgang har det handlet om støv, hvilket er beskrevet i Murernyt fra april i år, som du finder her.
Nu er tiden kommet til, at Arbejdstilsynet også vil have et øget fokus på arbejdsstillinger og -bevægelser i murerbranchen, mere præcist opmuring og manuel stenklip. Der vil som udgangspunkt være tale om en vejlednings- og dialogindsats fra Arbejdstilsynets side.
Arbejdstilsynet har udvalgt de to områder blandt andet ud fra, at der i mange tilfælde vil kunne anvendes tekniske hjælpemidler, så de belastende arbejdsstillinger begrænses mest muligt.
Hvor kan du få mere viden og hjælp?
Det er flere måder, du kan få mere viden om og hjælp til arbejdsstillinger og arbejdsbevægelser.
- Branchevejledningerne på murerområdet, som kan findes på Branchefælleskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg (BFA Bygge & Anlæg - arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen - bfa-ba.dk).
- Tekniske hjælpemidler på Byg ERGO ( dk - Gode tekniske hjælpemidler til byggebranchen ).
- I kan også søge tilskud til arbejdsmiljørådgivning, fysisk træning og afprøvning og tilskud til leje af tekniske hjælpemidler via Arbejdstilsynets arbejdsmiljøpulje ( Arbejdsmiljøpulje til forebyggelse af nedslidning - Arbejdstilsynet (at.dk).
- Deltage i Arbejdsmiljøtræf 2022, som DI, Konsulenttjenesten, Branchefælleskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg (BFA-BA), Byggeriet Arbejdsmiljøbus (BAM-BUS) og Arbejdstilsynet står bag. Her vil der kunne ses udstillinger af nye tekniske hjælpemidler samt høre oplæg om disse. Dette foregår ved 9 regionalemøder henover efteråret, og er gratis at deltage i. I kan læse mere her og tilmelde jer her.