Andrea Stokholms smukke Sake-skrin vandt dommernes hjerter, da hun i en video demonstrerer, hvordan indholdskassen og låget glider ned om skrinet i de fineste og blødeste bevægelser som et eksempel på fantastiske snedkerhåndværk.

Foto: Skærmdump af Andrea Stokholms video, @andreastokholm
24.11.23 Snedkersektionen Nyheder

Årets vindere i konkurrencen #snedkermade er fundet

Der var kamp om vinderpladsen, da Snedkersektionen i DI Byggeri for fjerde gang afviklede sin årlige konkurrence #snedkermade på Instagram. Både første og andenpladsen gik til snedkerhåndværk med stærk japansk inspiration.

Med konkurrencen #snedkermade sætter Snedkersektionen i DI Byggeri igen i år fokus på det gode snedkerhåndværk, og denne gang var der delt imponerende 325 billeder og videoer til konkurrencen på Instagram i oktober måned. Blandt deltagerne kunne man finde alt fra møbler, lamper og døre til opbevaringsskrin – et uomtvisteligt bevis på, hvor alsidigt et materiale træ kan være, hvis man vel at mærke ved, hvordan man skal arbejde med det.

- Det var overvældende, at vi fik så mange billeder – endda med en stor alsidighed. Det var ikke nemt at skære deltagerfeltet ned til kun tre vindere. I bedømmelsen blev der lagt vægt på, at billederne viste flot snedkerhåndværk og havde en spændende fototeknisk vinkel. Vinderbillederne og -videoer er meget forskellige og viser, at træ og snedkerhåndværket har mange udtryksformer, siger chefkonsulent i Snedkersektionen, Patrick Zaubitz.

Vinder henter japansk inspiration

Selvom der var mange flotte billeder med i opløbet, var det et enigt dommerpanel, der udnævnte Andrea Stokholm, som vinder af konkurrencen #snedkermade. I en video viser hun sit japansk inspirerede Sake-skrin, og hvordan hun mestrer godt snedkerhåndværk. Indholdskassen, der kan rumme 12 kopper og en sake-kande, glider – ligesom låget – ned i skrinet i en flydende og fløjlsblød bevægelse som et bevis på, at snedkerhåndværket handler om præcision.  

- Godt snedkerarbejde er kendetegnet ved, at man mestrer præcision, nøjagtighed og finish i håndværket, og det gør Andrea Stokholm i den grad. Videoen viser og udtrykker kvalitet. Vi var dybt imponerede over det smukke håndværk, siger formand for Snedkersektionen i DI Byggeri, Mads Raaschou, Raaschou Inventarsnedkeri A/S, der var med i dommerpanelet.  

Andrea fortæller, at Sake-skrinet er skabt med stor kærlighed til håndværket og en dyb respekt for materialerne. Skrinet er ikke kun et opbevaringsobjekt, men også et kunstværk, der bringer en lille bid af Japan ind i hjemmet dels i form af udtryk, men også i form af duften fra cedertræet.

Andenpladsen i #snedkermade gik til endnu en Japan-inspireret deltager, Daniel Ditlev. I sin video viser han den komplekse arbejdsproces bag japansk inspirerede rispapir-døre med traditionelle snedkersamlinger i massiv, gul, lakeret poppel.

Gustav Toft Andersen løb med tredjepladsen for et smukt billede af sin svendeprøve i yderst høj kvalitet. Billedet sætter fokus på snedkerhåndværkets detaljer, som i øvrigt gav ham en bronzemedalje til svendeprøven.

Tillykke til vinderne.

Vinder får førsteklasses designermøbel 

Alle vinderne får lækre snedkerpræmier og vist deres videoer og billede på Snedkersektionen og DI Byggeris kanaler. Vinderen af førstepladsen får overrakt en CH24 | Y-stol af Hans Wegner i sæbebehandlet bøg med papirflet fra Carl Hansen & Søn

Andrea Stokholms smukke Sake-skrin vandt dommernes hjerter, da hun i en video demonstrerer, hvordan indholdskassen og låget glider ned om skrinet i en flydende og fløjlsblød bevægelse som et bevis på, at snedkerhåndværket handler om præcision.

Video: Andrea Stokholm, @andreastokholm

Daniel Ditlev løb med andenpladsen med en video, der zoomer ind på den komplekse arbejdsproces bag japansk inspirerede rispapir-døre med traditionelle snedkersamlinger.

Video: Daniel Ditlev, @danielditlev

Gustav Toft Andersen løb med tredjepladsen for et smukt billede af sin svendeprøve med fine, veludførte snedkerdetaljer, som imponerede dommerne.

Foto: Gustav Toft Andersen, @snedker_gustav

Relateret indhold