17.03.22 DI Digital Nyheder

Sensæ

DI Digital sætter i denne uge spot på Sensæ!

Vi har spurgt Daniel Lyngholm, Co-Founder af Sensæ om, hvad der optager dem netop nu, og hvilke udfordringer de står overfor. 

Hvem er Sensæ?

Sensæ er ved at udvikle en avanceret wearable til måling og behandling af stress samt optimering af performance. Alt dette er baseret på forskning indenfor neuroscience, biofeedback og psykologi samt fremskridt inden for hardware og Machine learning. 

Hvad optager jer netop nu?

Hele grundstenen i vores arbejde er forståelsen af, at stress ikke er en sygdom. Stress er en belastningstilstand, hvor kroppen reagerer på fysiske/psykiske belastninger. Faktisk er et vist niveau af stress en stor hjælp i en række situationer, hvor man skal performe, hvad enten det er en vigtig kamp i fodbold eller en vigtig præsentation på arbejde. Langvarig/kronisk stress er en sygdom, der kommer af, at kroppen i for lang tid har været i en stresstilstand, uden at man har restitueret. For at kunne hjælpe med at kontrollere stress har vi udviklet en række personaliserede øvelser til at bruge i forskellige situationer. Med den tanke at vi ikke blot fortæller dig dit stress-niveau, men giver de øvelser, vi har testet til at være effektive for dig, når du har brug for dem.

Vores øvelser er primært igennem unik og personliggjort haptisk stimulering, der er inspireret af forskning omkring, hvordan vi som mennesker opfatter berøring, og hvilken indflydelse berøring har på vores følelser. Denne type stimulering er både følelsesmæssigt ladet og effektiv i at kontrollere stress. Desuden åbner haptisk stimulering muligheden for en helt ny type feedback direkte fra device til bruger, uden om den skærm som alle andre løsninger bruger som medie.

Hvad ser I som jeres største mulighed og største udfordring i de kommende år?

Over det kommende år fokuserer vi på at færdigudvikle vores hardware. Hertil at teste og videreudvikle vores løsning i samarbejde med en udvalgt gruppe af både performance coaches inden for elitesport samt terapeuter inden for behandling af stress- og angst-tilstande. 

Emma Juul Hansen
Skrevet af:

Emma Juul Hansen

Relateret indhold