16.06.23 DI Digital Nyheder

GoLearn

Månedens medlem i DI Digital for juli måned er: GoLearn!

Det er endnu engang blevet tid til at kåre månedens medlem i DI Digital, der denne gang er GoLearn. Vi har spurgt læringschef i GoLearn, Grith Kemnitz om, hvad der optager dem netop nu samt hvilke muligheder og udfordringer de står overfor i den kommende tid. 

Læringschef, Grith Kemnitz, GoLearn

Hvad optager jer netop nu? 

GoLearn’s mission er at gøre læring let tilgængeligt for alle i det danske erhvervsliv. Vi kalder os selv Netflix for danske online kurser, som netop henviser til, at vi har samlet Danmarks førende eksperter inden for lang række fagområder og destilleret deres viden ned i nogle engagerende online kurser i tårnhøj produktionskvalitet, som du kan streame, lige præcis når og hvor det passer dig.

Derfor optager det os, hvordan vi kan digitalisere endnu mere kompetenceudvikling og dermed tilbyde endnu mere læring med de unikke fordele som følger med digitalisering: omkostningseffektivitet, klimabesparelse og øget fleksibilitet.

Det blev kimen til, at vi udvidede vores katalog med et helt nyt produkt i maj: GoLearn Digital Classroom – et univers af live online undervisning med mulighed for spørgsmål, sparring og interaktion. Det er ligesom fysiske kurser, hvor du møder på et bestemt tidspunkt med en underviser og andre kursister – men det foregår bare online, så du slipper for at transportere dig. Målet er at digitalisere det danske kursusmarked, så alle medarbejdere og ledere kan få ubegrænset adgang til live online kurser for en brøkdel af prisen.

Online kurser har jo den åbenlyse fordel, at du kan se det, når du vil, hvilket passer rigtig godt til nogle. Mens andre har brug for den ekstra forpligtelse eller muligheden for at interagere med andre, for ellers er de ikke motiveret til at komme i gang. Det er lidt ligesom at gå i Fitness: Nogle kan lide at træne selv i deres eget tempo, når det passer dem, og andre foretrækker at booke sig ind på et hold, for ellers kommer de ikke afsted. Så med GoLearn Digital Classroom kan vi ramme og tilbyde læring til langt flere end tidligere. 

Siden vi lancerede GoLearn Digital Classroom har responsen også været virkelig god, og vi har allerede haft 1500+ kursister på de live online kurser, vi har afholdt siden maj.

Udover GoLearn Digital Classroom, så har vi netop vundet Dansk Erhvervs e-handelspris for bedste abonnementsløsning. Derfor har der også været tid til fejring i en ellers travl hverdag, hvor der er fart på med en masse nye kursus- og produktlanceringer.

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommenede år?

Microsoft lancerer inden for nærmeste fremtid Copilot, som er deres nye avanceret chatbot, der bl.a. bygger på ChatGPT’s AI-teknologi. Copilot skal fungere som din personlige assistent i Microsoft 365-programmerne, hvor den for eksempel kan hjælpe dig med analysere regneark i Excel, opsætte præsentationer i PowerPoint og skrive mails i Outlook. Det er et produktivitetsredskab, der kommer til at revolutionere hele måden, vi arbejder på i danske virksomheder og organisationer.

Men for at danske virksomheder og organisationer skal kunne høste de fordele, som Copilot uden tvivl kommer til at give, så kræver det, at de oplærer og træner deres medarbejdere i at kunne anvende værktøjet. Og det her GoLearn kommer ind i billedet. Vi vil være den førende udbyder af træning i Copilot, og derfor er vi allerede i gang nu med at planlægge og kortlægge nogle kommende kurser inden for emnet. Vi tilbyder allerede online kurser i størstedelen af Microsoft 365-programmerne, så derfor skal vi stå klar til at kunne assistere og hjælpe det danske erhvervsliv med Copilot, når Microsoft lancerer det.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

Noget, som vi har kæmpet med fra starten, og som vi stadig kæmper med, er, at e-læring generelt har et dårligt ry. Mange er desværre af den opfattelse (med god grund), at e-læring er kedeligt, består af intetsigende animationer med tændstikmænd, og der er ingen, der gider at bruge det. Disse opfattelser er enten baseret på tidligere erfaringer eller et begrænset kendskab til e-læring. Og på grund af det, er der stadig en tendens til, at folk opfatter fysiske kurser som ”bedre”.

Vi kæmper derfor stadig videre med at vise, at e-læring er fantastisk løsning og kan sagtens være produceret i Netflix-kvalitet med skuespil og de dygtigste eksperter, uden at det behøver at koste en formue. Med e-læring kan virksomheder og organisationer nemlig langt hen ad vejen erstatte fysiske kurser og få en billigere, mere miljøvenlig og smartere løsning.

E-læring er samtidig også godt at kombinere med andre uddannelsesaktiviteter. Du kan for eksempel sagtens bruge e-læring til den grundlæggende teori inden for et emne og så have en opfølgning fysisk efterfølgende, hvor man evt. har fokus på øvelser, som det fysiske fremmøde jo er velegnet til. Vi gør også sindssygt meget ud af at rådgive om, hvordan man kan anvende e-læring. Vi har et helt team, der er dedikeret til at hjælpe vores kunder med at få succes med e-læring, lægge en plan og skræddersy nogle forløb, der passer til deres behov. Så e-læring netop ikke bliver noget, der bare ligger tilgængeligt, men som ingen får brugt.

Vi vil altså fortsat gøre op e-lærings dårlige ry og åbne en ny verden for det danske erhvervsliv og vise, hvad e-læring (også) kan være.

Relateret indhold