FOTO: Maria Helena Birkman Smith

26.01.22 DI Digital Nyheder

Dansk Industri slår medlemsrekord i 2021

I 2021 var der vokseværk i Dansk Industri. Fællesskabet blev udvidet til rekordniveau med 19.000 virksomheder efter, at 1570 virksomheder meldte sig ind i erhvervsorganisationen. I Digital var der ligeledes stor vækst, og vi udgør nu 700 medlemmer.

Med Coronakrise, grøn omstilling og byggeboom, som centrale dagsordner for danske virksomheder i 2021, har der været smæk på den digitale efterspørgsel og omstilling. Og selvom DESI-indekset viste, at vi i Danmark er verdensførende indenfor digitalisering, har vi stadig en del arbejde foran os.

I 2021 lancerede DI Digital en strategi med en vision om, at gøre Danmark til et digitalt foregangsland. Den vision har vi taget med ind i 2022 – for rejsen slutter på godt og ondt aldrig.

Både det offentlige og private rummer et umætteligt marked, som hungrer efter digitale løsninger, der kan sikre, at ældre, studerende, barnet i børnehaven, topchefen og lastbilchaufføren – kort sagt alle, har de bedste forudsætninger for at komme trygt og nemt igennem deres hverdag. Og med stor tilvækst i 2021 i DI Digital, er det netop digitale løsninger, i alle tænkelige afkroge, som vi kan tilbyde. 

Et eksempel på en løsning er at forbinde læring med videospil, der skal gøre unges skolegang nemmere. Det har iværksætter virksomheden Gamucatex bevist, at man kan i deres videospil: Tectonicus – On the Edge of War. Her har de bundet pensum sammen med nye digitale læringsmetoder, og netop dét er med til fremme en bedre forståelse for historiske begivenheder blandt unge. 

Et andet eksempel kommer fra det nye medlem af DI Digital, Mugato. Mugato tilbyder en løsning, som sikrer en succesfuld cloud-transformation ved automatisk at kortlægge den digitale infrastruktur. Løsningen giver virksomheder et fuldt overblik over og indsigt i, hvilke it-systemer de benytter og sammenhængen mellem de forskellige systemer. Derved sikres virksomheden et optimalt grundlag for effektivisering, oprydning og transformation af deres IT infrastruktur.

Vi bevæger os i den digitale tidsalder, og sammen kan vi nå nye højder. Vi er derfor glade for at kunne byde velkommen til Gamucatex og Mugato, men også en masse andre nye medlemmer i løbet af årets to sidste kvartaler – her i blandt Odense eSport, ejendom.com, Trifork, Templafy, CO3, Manyone DK, Bright Star Studios, NVIDIA Denmark og mange flere.

Det er takket være jer medlemmer, at Dansk Industri har politisk gennemslagskraft og indflydelse. Én indflydelse, som skal sikre, at vi skaber de bedste forudsætninger for, at I som digitale virksomheder kan lykkedes med fortsat, at gøre Danmark til et digitalt foregangsland.

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold