07.09.22 DI Digital Nyheder

DI: Morsø Kommune er igen Danmarksmester i digitalisering

Igen i år formår den lille ø-kommune i Nordjylland, Morsø Kommune, at score højt når det kommer til gode digitale rammevilkår. Og derfor kåres Morsø for andet år i træk som årets mest digitale kommune i Dansk Industris årlige, landsdækkende undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

- Når man som Morsø er placeret langt fra øvrig infrastruktur, så er den digitale infrastruktur endnu mere afgørende for, at man alligevel er tæt på omverdenen og verdensmarkedet, siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital, som er DI’s branchefællesskab for tech-virksomheder

Når DI kårer årets mest digitale kommune så handler det også om at understrege to vigtige ting:

For det første: Danske virksomheders konkurrenceevne er afhængig af at være på forkant med digitaliseringen, og at de kan tage vigtige nye digitale tjenester i brug som selvkørende robotter, digitale tvillinger, metaverset mv. Det kræver god mobil- og bredbåndsdækning i hele landet.

For det andet: Kommunerne spiller en betydelig rolle i at sikre god dækning. Selvom den overordnede politik sker på nationalt niveau og teleselskaberne i år investerer 10 mia. kr. så er det afgørende, at kommuner hjælper til med at give gravetilladelser til bredbånd og tilladelse til at opsætte master. Samtidig har kommunerne en række digitale services til glæde for borgere og virksomheder.

- Morsø har lykkedes med at sikre, at deres lokale virksomheder får det bedste udgangspunkt i en global og digital økonomi. Danmark ligger i forvejen i top i EU på gode digitale rammevilkår. Vi er faktisk nummer 1, når det kommer til at sikre de gode forbindelser. Det kan vi bl.a. takke kommuner som Morsø for, siger Rikke Hougaard Zeberg.

- Det er DI’s holdning, at man skal kunne drive virksomhed i hele landet. Det er på den måde, at vi kan skabe vækst i hele Danmark, og her er det nødvendigt, at vi har gode digitale vilkår for erhvervslivet, siger branchedirektøren

Borgmester Hans Ejner Bertelsen(V), Morsø Kommune:

- Vi er meget stolte af, at vi igen kan bryste os af at være den kommune i landet med de bedste digitale rammer. For vi har længe erkendt, at vi hvis vi skal have en motorvej på Mors, så skal den være digital. Derfor har vi i årrække blandt andet prioriteret, at der skal være fibernet alle steder på øen – så vi kun er et millisekund væk fra omverdenen og verdensmarkedet.

- Digitalisering er således ikke målet, men et middel til at understøtte vores kerneopgaver. Derfor er vi også særlig stolte af prisen, da den, ud over det faktabaserede, også bygger på virksomhedernes vurderinger og samspillet mellem vores digitale muligheder og en proaktiv indsats fra vores medarbejdere.

Kåringen årets digitale kommune sker på baggrund af DI’s årlige undersøgelse ”Lokal Erhvervsvenlighed”, hvor knap 8.000 virksomheder svarer på spørgsmål om f.eks. lokal arbejdskraft og lokal infrastruktur - men også om den kommunale digitalisering. Desuden indgår en række statistiske indikatorer.

  • Statistiske indikatorer for mobil- og bredbåndsdækning
  • Virksomhedernes vurdering af kommunens indsats og service ift. digital infrastruktur og digitale løsninge

Find hele undersøgelsen her

Stort set alle kommuner er i gang med den digitale omstilling. For at give en hjælpende hånd, har DI udarbejdet 20 gode råd til, hvordan de danske kommuner kan fremme deres lokale digitale velfærd og den lokale mobil og bredbåndsdækning.

De 10 bedste digitale kommuner er ifølge DI Digital:

Morsø

Hedensted

Hjørring

Haderslev

Kolding

Thisted

Vejle

Vallensbæk

Fredericia 

Billund

Morten Kristiansen
Skrevet af:

Morten Kristiansen

Relateret indhold