18.01.23 DI Digital Nyheder

Tech-branchen står sammen i en usikker tid

Krig i Europa, en rasende inflation og høje energipriser er alle enorme udfordringer, der har sat sine præg på samfundet i 2022. For it-branchen har også cybersikkerhed, den grønne omstilling, mangel på kvalificeret arbejdskraft og EU-reguleringer været emner der har indtaget dagsordenen

Selvom 2022 har bragt mange usikkerheder med sig, så har Danmark i endnu et år bevist, at vi er digitale mestre. Vi indtog en flot anden plads i DESI-indekset, hev en førsteplads hjem både i IMD’s Digital Competitiveness ranking og i FN’s e-Government måling. Tech-branchen har formået at stå sammen og det har vist sig på den internationale linje.

I DI Digital har vi også kunne mærke ønsket om samarbejde. I 2022 fik vi i DI Digital nemlig 200 nye medlemsvirksomheder og repræsenterer nu mere end 900 medlemmer. Og det er ikke overraskende. Udover en kriseramt verden, så er der også fart på den digitale udvikling, og virksomhederne skal forholde sig til nye teknologier, som blockchain, kvanteteknologi, industri 4.0, samt EU’s kommende tech-reguleringer. Det er alle dagsordener som skal etableres og skabes og det gør vi bedst i fællesskab.

En af DI Digitals dagsordener i år er at fremme kvanteteknologi. Vi tror nemlig på, at kvanteteknologien kan blive den næste digitale revolution, som gør det muligt at bygge computere med en hidtil uset regnekraft. Derfor er det også med et stort smil, at vi i 2022 kunne byde Kvantify velkommen ombord i vores branchefællesskab! Kvantify fokuserer på at tackle virksomhedernes største udfordringer på verdensplan. Ved hjælp af quantum computing er Kvantify med til at revolutionere mange aspekter af computing, og virksomheden arbejder således med at gøre Danmark og Nordeuropa førende inden for kvanteteknologi. Det er kvantecomputere, der kan hjælpe med løse komplekse problemer med en hastighed, hvor selv de mest avancerede supercomputere i dag ikke kan følge med. Det kan for eksempel sætte farten op på den grønne omstilling, cybersikkerhed og udviklingen af nye lægemidler. Vi glæder os til at fremme denne dagsorden sammen med Kvantify og masse andre af vores medlemmer!

En anden dagsorden, som også er vigtig for os i 2023 er Industri 4.0. Industri 4.0 og dets teknologier skaber nemlig enorme udviklingsmuligheder inden for digitalisering og automatisering, og er derfor afgørende for måden at udvikle sin virksomhed på. Vores nye medlem Eltel er et eksempel på en virksomhed, som har valgt at kaste sig over industri 4.0, som de sammen med os og andre medlemmer, prøver at drive fremad. I den anledning afholder Eltel, DI Digital, Inspari og Picca et seminar: Industri 4.0 - 360 ° - Hvordan kan jeres virksomhed skabe succes med nye teknologier inden for Industri 4.0 d. 1. februar. Her vil vi tale om teknologiernes muligheder og trusler, samt værdien af strategiske partnerskaber.

Der er utallige nye teknologier og digitale dagsordener at kaste sig over, og vi byder alle vores nye medlemmer varmt velkommen, som Netflix Services Denmark, Mærsk, Devoteam Technology Consulting, Astralis Management, KPMG, Januar, TodAI mv. Vi er glade for, at I vil være med til at fremme Danmark som et digitalt foregangsland sammen med os. For vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vi skal fortsat kæmpe for, at Danmark er digitale mestre.

Relateret indhold