19.12.23 DI Digital Nyheder

COP28-aftale: Vi skal indfase flere grønne teknologier

Det er lykkedes 200 lande at blive enige om at forsøge at omstille til grønne teknologier fra fossile brændsler ved det internationale klimatopmøde COP28 i Dubai. En enighed, som er et vigtigt skridt mod en grønnere fremtid.

Klimaforandringer er en af vor tids største udfordringer, og derfor er det enormt vigtigt at kigge på det kæmpe potentiale, som brugen af teknologi indebærer, når det gælder reduktionen af vores samlede CO2-udledning. 

- Det er virkelig glædeligt, at der netop er landet en global klimaaftale, hvor verdens lande skal forsøge at omstille sig væk fra fossile brændsler. Det betyder nemlig, at der skal skrues endnu højere op for brugen af grønne teknologier, hvilket vi er meget leveringsdygtige i, i Danmark, siger Camilla Ley Valentin, branchedirektør i DI Digital. 

I DI har vi længe haft fokus på, at vi i højere grad bør udnytte potentialet i at bruge digitale løsninger til at reducere vores CO2-udledning. World Economic Forum vurderer, at vi med teknologi kan reducere den globale udledning med op til 15 pct, så der er ingen tvivl om den effekt det ville have, hvis vi sætter skub i den udvikling. Derfor er det godt at se, at det netop er det, som COP28-aftalen sætter en ramme for:  

- Aftalen nævner specifikt en fordobling af energieffektivitetsforbedringer frem mod 2030, behov for digital transformation og udbredelse af nye og eksisterende teknologier. Det er en markant fremhævelse af teknologiens rolle i en mere bæredygtig fremtid, og understreger behovet for, at vi allerede i dag anvender de grønne teknologier, der findes og samtidig prioriterer yderligere investeringer i klimateknologi, siger Camilla Ley Valentin, branchedirektør i DI Digital. 

Mere grøn energi og hurtigere udfasning af fossile brændstoffer er nødvendigt, hvis vi skal bremse globale temperaturstigninger og sikre en reel grøn omstilling. 

Mange lande har sat ambitiøse klimamål, og der er også mange lande, der ser mod Danmark og danske virksomheders grønne kompetencer og ideer. DI Digital har tidligere foretaget en analyse, der viser potentialet i danske virksomheders grønne teknologiløsninger. De findes allerede og dem skal vi have frem og ud og virke i højere grad - både i offentlig og i privat regi. 

- Potentialerne er der, løsningerne er der også – lad os starte med at få udrullet og implementeret de eksisterende digitale teknologier, der kan reducere vores samlede CO2-aftryk og forhåbentlig bringe os tættere på en grønnere fremtid, siger Camilla Ley Valentin, branchedirektør i DI Digital. 

Kirstine Finnemann Arendal

Kirstine Finnemann Arendal

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3814
  • Mobil +45 5363 4517
  • E-mail kifa@di.dk

Relateret indhold