30.01.24 DI Digital Nyheder

Bliv klogere på ERP-systemers potentiale i din SMV

Den 5. marts åbner Dansk Industri og Erhvervshusene Midtjylland og Sydjylland dørene op til en dag med fokus på ERP-systemer. Står du og overvejer om ERP er noget for dig? Eller ønsker du at blive klogere på, hvilke fordele og ulemper ERP-systemer kan skabe i din forretning, så kom med til enten Århus og Vojens og hør nærmere!

ERP-systemer tilbyder betydelige fordele for SMV'er ved at integrere forretningsprocesser, forbedre effektiviteten og støtte dataanalyse, men det er også vigtigt at være opmærksom på de potentielle ulemper. Man bør nøje overveje virksomhedens specifikke behov, ressourcer og langsigtede strategi før de beslutter sig for at implementere et ERP-system. Overvejelserne tager vi hul på til ERP-roadshowet.

Hvad er ERP?

ERP står for Enterprise, Ressource, Planning. Et ERP-system er således et IT-system, der samler virksomhedens arbejdsprocesser og integrerer virksomhedens funktioner på en fælles database. Formålet er at skabe et bedre overblik for den enkelte virksomhed. ERP kan fx anvendes til kundestyring, produktion, salgsstyring, kontraktstyring, lagerbeholdning/-styring, budgetplanlægning, logistikstyring, økonomistyring eller elektronisk fakturering. ERP-software er således et godt redskab til at understøtte virksomheder og øge produktiviteten samt frigive ressourcer.

Dansk Industri og Erhvervshusene Midtjylland og Sydjyllands ERP-roadshow

Til arrangementet vil vi præsentere en konkret use-case som det gode eksempel på, hvordan en virksomhed implementerer og skaber værdi med et ERP-system. Vi vil også vende de mange fordele der er, ved at bruge ERP til at skabe overblik over virksomhedens data via automatiserede processer, og hvordan det kan bistå til bedre effektivitet og produktivitet.

Foruden de mange fordele der er ved implementering af et ERP-system i en virksomhed, vil vi også italesætte de udfordringer der kan være forbundet med implementering af et nyt system. Det kan opleves som ressourcekrævende og omkostningsfuldt. Derudover kan virksomheder opleve en grad af modstand mod forandring fra de ansatte, da det kan opleves som krævende for dem, at skulle omstille sig til at bruge et nyt system og ændre i deres arbejdsmetoder.

Med ERP-roadshowet italesætter vi disse problemstillinger og fokuserer på, hvordan vi kan overkomme udfordringerne og således skabe værdi med implementeringen af ERP i virksomhederne.

Roadshowet retter sig mod SMV’er, der gerne vil udforske potentialerne ved at anvende ERP-systemer i deres virksomhed. Du kan tilmelde dig det gratis arrangement om ERP i enten Vojens eller Aarhus her.

Kom i gang med din digitale rejse med SMV:Digital

Foruden fokusset på ERP-systemer, og de muligheder og udfordringer der er forbundet derved, vil Erhvervshusene Midtjylland og Sydjylland også fortælle nærmere om SMV:Digital puljerne, som kan bistå med ressourcer til at komme i gang med jeres digitale rejse.

Læs mere om, hvornår puljerne åbner, og hvad du kan søge tilskud til, her.

Hvad er SMV:Digital?

SMV:Digital er et initiativ lanceret af Erhvervsstyrelsen og drevet af Erhvervshusene, for at hjælpe SMV’er med deres digitale udvikling. Initiativet sigter mod at øge anvendelsen af data i danske SMV’er, hvilket fører til en øget effektivitet og konkurrenceevne. Med programmet tilbydes desuden en række tjenester, herunder vejledning, workshops og finansiel støtte. SMV:Digital støtter også de små- og mellemstore virksomheder i at navigere i udvikling og implementering af digitale strategier.  

Læs mere om, hvornår puljerne åbner, og hvad du kan søge tilskud til, her.

Maria Helena Birkman Smith

Maria Helena Birkman Smith

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3030
  • Mobil +45 4038 7766
  • E-mail mhbs@di.dk

Relateret indhold