25.01.24 DI Digital Nyheder

DI Digital: glædeligt, at det nu bliver lettere at ansætte internationale it-specialister

Det har længe været en stor barriere for vækst i tech-branchen, at virksomhederne har store problemer med at rekruttere it-specialister. Som konsekvens er der rigtig mange it-virksomheder, der benytter international arbejdetskraft.

En analyse, som Rambøll gennemførte i 2022 for DI Digital, viste, at knap 7 ud af 10 it- og elektronikvirksomheder, der rekrutterer på det internationale marked, oplevede udfordringer ved at rekruttere internationale specialister. I mange år har ansættelsen af internationale specialister dog været besværliggjort af en række administrative benspænd.

Det gælder f.eks. kravet om, at udenlandske ansatte i Danmark skal have deres løn indbetalt på en dansk bankkonto, hvilket tager tid at få på plads.

Knap 4 ud af 10 af de it- og elektronikvirksomheder, der i Rambøll-undersøgelsen oplevede udfordringer ved at rekruttere internationale specialister, svarede, at sagsbehandlingstiden ift. at oprette en bankkonto også er medvirkende til at gøre det udfordrende at rekruttere på det internationale jobmarked.

DI har i mange år råbt op om denne barriere og foreslået, at den blev fjernet – et ønske, der også har stået højt på DI Digitals liste over ønsker, der skal styrke adgangen til it-talent.

Og nu er der endelig godt nyt, for med et nyt lovforslag vil regeringen fjerne det omstridte krav. Det er også godt nyt for it-virksomhederne, og derfor hilses det velkomment af direktør for DI Digital, Camilla Ley Valentin:  

Når it-virksomhedernes udfordringer med at finde de rigtige folk er så store, er det vigtigt, at vi gør alt hvad vi kan for at gøre det nemmere for virksomhederne at rekruttere internationalt. Vi er meget taknemmelige for, at regeringen har lyttet til virksomhederne her og nu ønsker at fjerne kravet, som vil komme mange it-virksomheder til gode. Camilla Ley Valentin, Branchedirektør
Lukas Olivier Le Gal
Skrevet af:

Lukas Olivier Le Gal

Relateret indhold