05.03.24 DI Digital Nyheder

Ny pulje støtter samarbejde mellem virksomheder om cybersikkerhed

DI Digital er glade for at kunne informere om åbningen af den første tilskudspulje fra det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed. Puljen har til formål at fremme innovation og samarbejde i cybersikkerhedssektoren og støtte projekter, der styrker cybersikkerheden inden for specifikke brancher.

Med den stigende trussel fra it-kriminelle og andre ondsindede aktører er det afgørende at opbygge de rette kapaciteter til at beskytte os. Det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed (NCC) giver nu virksomheder, brancheorganisationer og lignende mulighed for at søge finansiering til udvikling og implementering af fælles cybersikkerhedsløsninger, der beskytter virksomheder mod cybertrusler.

"Vi ønsker at styrke vores forsvar mod cyberkriminelle og andre trusler, der rettes mod os. Derfor er det glædeligt, at vi nu aktivt støtter innovative cybersikkerhedsprojekter," udtaler digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Samarbejde om cybersikkerhed på tværs af brancher kan være gavnligt for mange. Puljen giver mulighed for at styrke samarbejdet inden for cybersikkerhed, hvor branchernes specifikke behov tages i betragtning. Der vil være et medfinansieringskrav på 50 procent. Puljen kan søges af cybersikkerhedsvirksomheder, universiteter, eksisterende og nye virksomhedssamarbejder mv., og det er også muligt at søge som et konsortium.

Den første tilskudspulje på i alt 4,9 mio. kr. åbnede den 29. februar 2024 kl. 12.00. I løbet af 2024 og 2025 vil centret udmønte i alt 17,3 mio. kr. i tilskudsmidler til innovative cybersikkerhedsprojekter.

Læs mere om puljen på NCC's hjemmeside.  

Om NCC

Faktaboks: Om NCC
NCC er et nyoprettet center forankret i Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen og er en del af et fælles europæisk cybersikkerhedsnetværk. Centret har til formål at forbedre konkurrenceevnen og innovationssamarbejder inden for cybersikkerhed i EU.

Relateret indhold