07.05.24 DI Digital Nyheder

Åbent for ansøgninger til Årets IoT-pris 2024!

Traditionen tro står Nordic Iot Centre for fjerde år i træk for at kåre Årets IoT-pris 2024, og der er netop åbnet for ansøgninger!

Endnu engang er det tid til at hylde virksomheder, som leverer IoT-løsninger, der bidrager positivt til udviklingen af det danske samfund. Har I årets bedste IoT-løsning? Så opfordres I til at indstille jeres løsning nu. 

IoT-løsninger er et vigtigt led i den digitale udvikling. De danner rammen for forbedringer inden for velfærd, bæredygtighed og livskvalitet, som har stor værdi for vores samfund, virksomheder og kommuner. I samarbejde med DigitalLead, EOT – Electronics of Tomorrow og Ingeniøren anerkender vi i DI Digital netop disse løsninger med Årets IoT-pris 2024. Prisen uddeles den 25. september 2024 ved Digitaliseringsmessen24 i Odense. 

Kåringen synliggør reelle use cases og værdien af IoT. Formålet med prisen er at inspirere andre til at se potentialet og investere i IoT-løsninger. Samtidig vil vinderen af Årets IoT-pris 2024 opnå værdifuld anerkendelse i hele IoT-branchen samt ekstern profilering. 

"Med den årlige IoT-pris sættes der fokus på de store fordele, virksomheder og andre danske aktører kan få ved i højere grad at satse på IoT-løsninger. Vi sætter fokus på, hvordan IoT-løsninger kan være et middel til at integrere grønne løsninger i din og min hverdag og forbedre vores sundhed. Med andre ord tydeliggøres det, at teknologi og innovation kan være drivkraften bag en sundere og mere bæredygtig fremtid", siger Andreas Holbak Espersen, Digitaliseringspolitisk chef, DI. 

Hvilke kriterier bedømmes IoT-løsningerne efter? 
Løsningerne bedømmes med særlig vægt på fire overordnede kriterier:  

  • Øget bæredygtighed  
  • Øget produktivitet / omsætning 
  • Bedre velfærd / livskvalitet 
  • Skaleringsmuligheder og løsningens potentiale 

Med udgangspunkt i disse vil dommerkomitéen vælge de tre bedste finalekandidater, som vil blive inviteret til at præsentere deres løsninger.  

Dommerkomitéen består i år af:  

  • Camilla Føns Mortensen, IoT Community Lead, Nordic IoT Centre 
  • Camilla Ley Valentin, Branchedirektør, DI Digital 
  • Peter Møller, Senior Innovation Manager, DigitalLead 
  • Søren Nørgaard Madsen, Chefkonsulent, Digitalisering og Teknologi, KL 
  • Mirko Presser, Lektor ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus Universitet 
  • Laurids Hovgaard, Journalist på Ingeniøren med speciale i digitale teknologier

Prisen kåres i regi af Nordic IoT Centre, som drives af de to GTS-institutter, FORCE Technology og Alexandra Instituttet i samarbejde med aktører og partnere fra det digitale innovationslandskab i Danmark. 

Fristen for at ansøge om indstilling er den 4. august 2024.  

Læs mere om prisen og hvordan du indstiller kandidater her: Årets IoT-pris – Nordic IoT Centre 

Anders S. Skovbakke

Anders S. Skovbakke

Konsulent

Relateret indhold