SMV:Digital er et initiativ under Erhvervsstyrelsen, som har eksisteret siden 2018 og har hjulpet flere hundrede virksomheder med at realisere potentialerne i digitalisering og e-handel.

26.03.21 DI Handel Nyheder

Få 100.000 til digital omstilling eller udvikling af e-handel og e-eksport

Ny tilskudspulje under SMV:Digital åbner 16. april, hvor danske SMVer kan søge om vouchers på 100.000 kr. til køb af rådgivning til digital omstilling og udvikling af e-handel og e-eksport.

Fredag den 16. april 2021 åbner SMV:Digital en ny tilskudspulje, hvor SMVer med 3-249 ansatte kan søge om vouchers på 100.000 kr. til køb af privat rådgivning til digital omstilling eller udvikling af digitalt salg. Puljen er samlet på 20 mio. kr., og vil komme 200 SMVer til gode. Ansøgninger vurderes efter først-til-mølle-princippet:

- Vi er rigtig glade for, at endnu en pulje åbner her i foråret. I DI Handel har vi arbejdet hårdt for, at SMV:Digital fik tilført ekstra bevillinger, så endnu flere SMVer kan få indfriet deres digitale ambitioner og komme rustet ud af krisen. SMV:Digital er et vigtigt redskab til at styrke danske virksomheders digitalisering, herunder deres e-handel og e-eksport”, siger branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst.

SMV:Digital er et initiativ under Erhvervsstyrelsen, som har eksisteret siden 2018 og har hjulpet flere hundrede virksomheder med at realisere potentialerne i digitalisering og e-handel. Programmet er populært og derfor skal man ikke vente for længe, lyder anbefalingen fra Sidsel Dyrholm Holst, der også er medlem af SMV:Board:

- Der plejer at være rigtig stor søgning til tilskudsmidlerne under SMV:Digital, så jeg kan kun opfordre til, at man begynder at arbejde med sin ansøgning allerede nu, så man er klar til at sende ind, når puljen åbner. Man kan få hjælp til at forme sit projekt eller til ansøgningen hos det lokale erhvervshus.

- Sidste år blev der uddelt 83 mio. kr. fra SMV:Digital programmet og midlerne blev stort set revet væk. Det vidner om en kæmpe efterspørgsel og behov fra SMVerne til at styrke deres digitalisering. Og programmet har vist imponerende resultater. Derfor er det vigtigt, at SMV:Digital også i år får tildelt flere midler. I DI efterspørger vi at programmet får yderligere kr. 50 mio. kr. i 2021 til at styrke de danske SMVers digitalisering, afslutter Sidsel Dyrholm Holst

Læs også: Erfaringer med e-eksport fra danske B2B virksomheder

Tilskud til privat rådgivning til digital omstilling

Tilskuddet på 100.000 kr. er for dig, der har en idé om, hvordan digitalisering kan hjælpe dig med at imødegå en udfordring eller gribe en mulighed og forbedre din virksomhed, men som har brug for en privat rådgiver til at komme i gang med eller gennemføre dit digitale projekt.

Dit projekt kan have en afklarende karakter, hvor du fx ønsker at identificere hvilke løsninger, der er relevante for at løse din konkrete udfordring eller for at indfri et potentiale, og hvad business casen er ved at investere.

Du kan også få rådgivning til implementering og teknisk integration af ny teknologi, så du er sikker på, at du indkøber præcis det, som du har brug for, og bedst muligt høster gevinsterne ved din digitale investering. 

Eksempler på områder inden for digital omstilling/automatisering, der kan søges rådgivning til:

 • Forretningssystemer - ERP / MRP
 • Ledelse IT - MES/MIS
 • Produktionsoptimering - analyse og effektivisering af forsynings­kæden
 • Internet of Things og cloud teknologi
 • Big Data / Business Intelligence - dataanvendelse
 • Systematisk kundebearbejdning - CRM
 • Robotteknologi inkl. software robotter - RPA
 • Kvalitet, måleudstyr og sensorik
 • Avanceret materialeteknologi inkl. 3Dprint
 • Digital sikkerhed

Læs også: Top 20: Her er danskernes mest benyttede webshops i 2020

Tilskud til privat rådgivning til udvikling af e-handel og e-eksport

Tilskuddet på 100.000 kr. er for dig, der har en idé om, hvordan et udviklingsprojekt inden for e-handel kan styrke din virksomheds konkurrenceevne og salg, men som har brug for en privat rådgiver til at komme i gang med eller gennemføre dit digitale projekt.

Du kan fx have behov for rådgivning til afdækning af potentialer i og konkrete muligheder for investering i nye e-handelsløsninger eller hjælp til at indkøbe og sikre en effektiv implementering og teknisk integration af ny e-handelsteknologi i din virksomhed.

Eksempler på områder inden for e-handel, der kan søges rådgivning til:

 • E-handelsplatform, webshop- og systemvalg, betalinger
 • Produktkonfiguration, chat og anden specialudvikling for e-handel
 • Besøgsdataanalyse, konverteringsoptimering, Business Intelligence
 • Kundegenkendelse, mersalg, dynamisk platform
 • Online markedspladser
 • Systemintegration, ERP, PIM, lager og logistik
 • Datadreven markedsføring, søgemaskineoptimering (SEO/SEM), e-mail automation
 • Automatiseret kundeservice, VR, AR
 • Digital sikkerhed

Læs også: Din digitale værktøjskasse til e-eksport via online markedspladser

Hvordan søger jeg?

Ansøgningen er nem og ligetil og foregår via www.smvdigital.dk. På www.smvdigital.dk kan du også frem mod puljeåbningen kunne forberede dig ved at udfylde en ansøgningsskabelon, samt læse mere om tildelingskriterier og ansøgningsproces.

Ansøgningen åbner fredag den 16. april 2021 kl. 09.00.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold