DI Handel
20.03.24 DI Handel Nyheder

Medlemsrejser – Genvejen til viden og netværk

I en verden hvor grænserne mellem lande bliver mere og mere flydende, og den globale konkurrence strammer til, er det essentielt for danske handelsvirksomheder ikke blot at forblive agile og skarpe købmænd, men også at udvide deres horisonter ud over de danske grænser.

Med et klart fokus på vigtigheden af internationalt udsyn og læringslyst, inviterede vi, i midten af marts, en gruppe engagerede medlemmer af DI og DI Handel, på en oplysende rejse til hjertet af den tyske industri – Dortmund og Düsseldorf. Formålet var at dykke ned i de seneste trends inden for logistik og supply chain management, områder hvor Tyskland længe har været anerkendt som en frontløber.

Jeg har hentet inspiration fra udlandet, opnået indsigt i fremtidige trends, krydret med real-case scenarier, og ikke mindst har jeg opbygget et netværk. Dette har skabt et solidt fundament for sparring med kolleger, som står over for mange af de samme udfordringer. Anna Louise Dyrvig Wulff, Kvik A/S

imagef01r7.png

Hun havde netop afsluttet den to-dages inspirationstur til Ruhr-distriktet med besøg, masterclass og workshop hos de store tyske virksomheder DB Schenker Innovation Lab, Fraunhofer, Henkel & Mercedes-Benz.

Delegationen af medlemsvirksomheder lærte bl.a., at kombinationen af AI, sensorer, øget computerkraft, og et fokus på bæredygtighed vil komme til at ændre verden markant - også inden for supply chain & logistik.  Der blev også lagt vægt på vigtigheden af partnerskaber, specifikt det tætte samarbejde mellem virksomheder og forskningsinstitutioner - det er de tyske virksomheder virkelig gode til!

Dansk Industri havde skruet et virkelig spændende program sammen, hvor vi fik unik adgang til nogle af de allerstørste tyske virksomheder. Det var ikke vanskeligt at træffe beslutningen om at rejse med til Ruhr. Jeg er sikker på, at alle deltagere fik øget deres bevidsthed om, hvilket stort økosystem vi alle er den del af. Turen har budt på inspiration til fremtidige logistikløsninger både hvad angår udgående og interne processer. Henrik Flugt, Terminalchef Danske Fragtmænd

imagezcy2r.png

I Danmark har vi en tendens til at fokusere meget på kompleksitet og løsninger, hvilket gjorde det nærmest afvæbnende, da DB Schenkers chef for innovation, Nuri Morava, afsluttede workshoppen med ordene: ”It´s about really understanding the problem. The Pain – Sometimes the solution is then quite simple and comes from a totally different context. Stay curious and hungry for innovation”.

imageaf2ru.png

 

Netværk

Hvis du også ønsker at være del af de fagligt stærke netværk under DI Handel. Kan du læse mere og tilmelde dig her: Leder du efter en netværksgruppe? Find den i DI Handel

Relateret indhold