DI Life Science

Lactobio

Menneskets krop er vært for milliarder af mikroorganismer. Nogle få af dem er sygdomsfremkaldende, men langt de fleste er nyttige og endda afgørende for vores sundhed og velvære. Hvis økosystemet af mikroorganismer kommer i ubalance, kan det i sidste ende føre til langvarige eller endda kroniske sygdomme. Den danske biotekvirksomhed Lactobio arbejder målrettet med gode bakterier for at løse dette problem.

Foto: Rigetta Klint

Tilfælde af sygdomme som eksem, rosacea, acne og bakteriel vaginose er steget kraftigt de seneste år. Samtidig har de traditionelle behandlingsformer, som antibiotika, en dalende effekt og en skadelig indvirkning på vores mikrobiom.

Lactobio-grundlæggerne Søren Kjærulff og Charlotte Vedel indså behovet for at finde nye, langtidsholdbare løsninger til dette stigende problem. Gennem de seneste tre år, har Lactobio identificeret og isoleret tusindvis af probiotiske bakteriestammer ved at fermentere alle slags grøntsager og planter og ved at indsamle isolater fra sunde donorer.

I takt med, at vi er begyndt at forstå mikroorganismer og deres enorme betydning, er det nu også muligt at forstå hvorfor en lang række sygdomme er i fremgang og hvad vi kan gøre for at bremse det. Søren Kjærulff, PhD og CEO i Lactobio

I Lactobio screenes der målrettet efter probiotiske mælkesyrebakterier med aktivitet mod bestemte patogener. Forskningen er baseret på egen teknologi- og screeningsplatform, med fokus på tarm- vaginal- og hudmikrobiotaen.

“Vores forskning i bakterier har indtil videre resulteret i kosmetikbrandet Bak Probiotic Skincare, der er med til at gendanne hudmikrobiomets balance og som hjælper på en række hudproblemer, helt uden brug af kemikalier eller antibiotika. Desuden har vi en masse spændende projekter i pipelinen. Inden for de næste måneder vil vi for eksempel lancere en probiotisk løsning til bakteriel vaginose, der er et kæmpe problem for rigtig mange kvinder rundt om i verden.”

Bak Probiotic Skincare – hudpleje med levende bakterier

Når man hører ordet probiotika forbindes det oftest med vores tarmsystem, men probiotiske bakterier er lige så vigtige for vores hud. Bak Probiotic Skincare er hudpleje med levende, probiotiske bakterier, som bidrager til og hjælper med at bevare biodiversiteten i hudens mikrobiom.

Hudplejeserien indeholder i øjeblikket syv produkter. Både produkter til generel forbedring af hudens sundhed og udseende, men også produkter der er målrettet forskellige hudproblemer.

De probiotiske bakteriestammer i produkterne, Lactiplantibacillus plantarum LB244R® og LB356R®, hæmmer patogene bakterier som Staphylococcus aureus og Cutibacterium acnes, der er kendt for at forværre tilstande som:

  • Atopisk dermatitis (eksem), tør, kløende og følsom hud
  • Akne og uren hud
  • Rosacea og rødme i huden

Læs mere på www.lactobio.com eller på www.bakskincare.dk

Ledelse og bestyrelse

Virksomheden er startet af Søren Kjærulff, der var Senior Director of Biopharma i Novozymes og Charlotte Vedel, der var VP of IPR i Dupont og har tidligere CEO i Novozymes, Steen Riisgaard, i spidsen for bestyrelsen.

Mathias Bak
Skrevet af:

Mathias Bak

Relateret indhold