27.10.22 DI Life Science Nyheder

Valgkampen har bragt permanent forskningsfradrag på usikker grund

Valgkampen har kastet et af life science-industriens helt store ønsker ud i fornyet usikkerhed.

Branchen har længe efterspurgt et permanent forsknings- og udviklingsfradrag på 130 pct., og tilbage i januar blev ønsket hørt af Christiansborg – et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne besluttede permanent at forhøje fradraget, men uden at anvise konkret finansiering.

Situationen skaber usikkerhed i life science-branchen.

Vi har et politisk forlig om at permanentgøre forskningsfradraget, men der er ikke fundet finansiering, og klokken er fem minutter i 12. Det er klart, at det er skadeligt for industrien, at man ikke har sikkerhed omkring sine skattemæssige forhold Peder Søgaard-Pedersen, Underdirektør

Ifølge ham er det afgørende og presserende, at finansieringen findes, så branchen får sikkerhed om vilkårene for forskning længere ud i fremtiden.

”Det her er store og ofte meget langsigtede investeringer, som man skal foretage, så det nytter jo ikke noget, at man år for år skal finde ud af, hvad business-casen lige er, fordi skattevilkårene hele tiden ændrer sig,” siger Peder Søgaard-Pedersen.

Du kan læse hele artiklen på Medwatch lige her.

Asta Gad Jarlshøi
Skrevet af:

Asta Gad Jarlshøi

Relateret indhold