Mathias Eis / Ritzau Scanpix
23.11.22 DI Life Science Nyheder

Paradigmeskift i sundhedsvæsenet

Under valgkampen toppede sundhed suverænt listen over emner, der optog de danske vælgere mest.  Debatten om brug af teknologi i sundhedsvæsenet er dog langt fra overstået, og allerede inden valget  foreslog DI og Danske Regioner  en offentlig-privat teknologifond.

Ifølge ekspert Jakob E. Bardram forbliver det største spørgsmål for en kommende regering, hvordan det sikres, at teknologien anvendes korrekt og dermed kan skabe nævneværdige resultater:

"Teknologien løser ikke noget i sig selv. Det handler i stedet om at få ændret arbejdsgangene og måden, man udnytter teknologien i sundhedsvæsenet på," siger Jakob E. Bardram, professor i digital sundhed på DTU og direktør for Copenhagen Center for Health Technology.

Vi er helt enige! Dansk Industri og Danske Regioners fælles forslag om en offentlig-privat teknologifond handler netop om et paradigmeskifte i sundhedsvæsenet. Og vi er først i mål, når løsningerne er implementeret og bruges i dagligdagen, så sundhedspersonalet kan behandle et stigende antal patienter - uden stress og nedslidning.

Dyk længere ned i debatten om teknologi i sundhedsvæsenet hos Altinget.

Asta Gad Jarlshøi
Skrevet af:

Asta Gad Jarlshøi

Relateret indhold