Foto: Getty Images
08.03.22 DI Life Science Nyheder

Situationen i Ukraine kan medføre forlængede sagsbehandlingstider

Lægemiddelstyrelsen har som følge af situationen i Ukraine ekstraordinære opgaver forbundet med forsyning af lægemidler til det danske marked, hvilket kan have indflydelse på styrelsens sagsbehandlingstider.

Lægemiddelstyrelsen kan ikke længere garantere, at myndigheden kan overholde sagsbehandlingstiderne for ansøgninger om markedsføringstilladelser, variationer og forlængelser samt ansøgninger om parallelimport.

Det skriver myndigheden på sin hjemmeside.

Situationen i Ukraine kan få indflydelse på vores overholdelse af sagsbehandlingstiderne for ansøgninger om markedsføringstilladelser, variationer og forlængelser samt ansøgninger om parallelimport.  Lægemidler, som skal finde anvendelse oftere i den nuværende krisesituation, vil blive behandlet først - og særligt de ansøgninger, som er af betydning for, om lægemidlet kan komme på markedet.

Lægemiddelstyrelsen forsikrer dog om, at de fortsat gør, hvad de kan for at sagsbehandle inden for fristerne.

Medicinalvirksomheder, som har indsendt en ansøgning, og som mener sagsbehandlingen er af afgørende betydning for at lægemidlet kan blive markedsført, kan altid skrive til godkendelse@dkma.dk.

Læs mere på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Rikke Bruun Uggerhøj
Skrevet af:

Rikke Bruun Uggerhøj

Relateret indhold