15.01.24 DI Life Science Nyheder

DI lancerer ny ESG og Bæredygtighedsportal

Få hjælp til at komme godt i gang eller godt videre med grøn omstilling og dertilhørende krav.

EU’s direktiv for bæredygtighedsrapportering – det såkaldte Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) – trådte i kraft 1. januar 2024, og de største danske og europæiske virksomheder skal nu rapportere om en lang række forskellige miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold. Mange life science-virksomheder arbejder derfor under nye vilkår, og det kan være en udfordrende og ressourcekrævende omstillingsproces, hvor medarbejderne skal forholde sig til komplekst materiale, der ofte vil skille sig væsentligt ud fra virksomhedens kernefaglige fokus. Direktivet rammer bredt i hele branchen – både hos de store virksomheder, der bliver direkte omfattet af lovkravet om bæredygtighedsrapportering, og hos alle de mindre virksomheder, der bliver indirekte berørt, fordi de som leverandører til store virksomheder, bliver en del af deres rapportering om bæredygtighed.

I DI ønsker vi at være den erhvervsorganisationen, som bedst understøtter danske virksomheders fortsatte arbejde med at fremme bæredygtighed i praksis. Lige nu arbejder mere end 60 medarbejdere på tværs af organisationen hver dag for at hjælpe DI-medlemmer med ESG-relaterede udfordringer -  med faglig ekspertise på alt lige fra klimaforandringer, CO2 reduktion og biodiversitet til cirkulær økonomi, menneskerettigheder, etik og antikorruption. 

For at give vores medlemmer ét sted, hvor de kan finde opdateret viden, værktøjer og inspiration til arbejdet med bæredygtighed, herunder til EU’s nye krav om bæredygtighedsrapportering, lancerer vi derfor DI’s nye ESG & Bæredygtighedsportal – di.dk/ESG. En portal som samler og strukturerer viden, gode værktøjer og rådgivning til medlemsvirksomhederne til at komme godt i gang eller godt videre med ESG og bæredygtighedsrapportering og dermed fortsætte det igangværende arbejde for ansvarlig og bæredygtig omstilling i virksomhederne. På portalen kan man som medlem blandt andet finde viden om, hvad ESG og bæredygtighed er, hvilke lovkrav der gælder for store og mindre virksomheder, cases og inspiration, samt ESG-relaterede uddannelser, kurser, netværk og arrangementer.

DI’s ESG og Bæredygtighedsportal findes både på dansk og engelsk – gå på opdagelse lige HER.

Pauline Bülow Vink
Skrevet af:

Pauline Bülow Vink

Relateret indhold