15.12.23 DI Produktion Nyheder

JEVI har adopteret lokal skoleklasse: ”det er en win-win for os, for skolen og for eleverne i særdeleshed”

En skoleklasse fra Petersmindeskolen i Vejle skal vokse op sammen med JEVI. Det skal give eleverne et mere kvalificeret ståsted, når de skal vælge uddannelse.

 

 

Hør Bente R. Justmi, kvalitets- og miljøchef hos JEVI, fortælle om deres skole-virksomhedssamarbejde.

Kan man virkelig adoptere en skoleklasse?

Ja, det kan man faktisk – og det har JEVI, der er producent og leverandør af el-tekniske varmeløsninger, gjort.

Siden 2019 har JEVI været tilknyttet projektet ”Virksomheder adopterer skoleklasser”, som RelationsNetværket står bag. Her samarbejder de med en lokal folkeskole, hvor en skoleklasse kommer på to årlige læringsbesøg fra 1.- 9. klasse.

JEVI samarbejder nu med 2.A fra Petersmindeskolen i Vejle og adm. direktør Tommy Christensen er meget begejstret for initiativet.

-Vi synes, det er et super godt initiativ, og vi håber, at vi over tid kan lade de her børn og unge mennesker få et mere nuanceret billede af, hvad en produktionsvirksomhed er, og forhåbentlig give dem et mere kvalificeret ståsted, når de på et tidspunkt skal vælge uddannelse. Vi kan jo håbe, at nogen af dem bliver nysgerrige på det, som foregår hos os, og at de på den baggrund vil orientere sig i nogle af de uddannelser, som vi gør brug af hos JEVI, siger Tommy Christensen.

Læringsbesøgene er altid tilpasset det, som eleverne lærer i skolen, og i takt med at de bliver ældre, vil indholdet på læringsbesøgene ændre sig.

-Det, der er sjovt og interessant ved dette samarbejde, er, at vi kan hjælpe eleverne med at omsætte den teori, de lærer i skolen, til praksis. Der skal altså være en sammenhæng, når eleverne besøger JEVI, fortæller Bente R. Justmi, kvalitets- og miljøchef hos JEVI, som er ansvarlig for samarbejdet med Petersmindeskolen.

Får kendskab til kommende krav

Det er ikke kun JEVI, der lærer børnene noget under besøgene, det er i lige så høj grad omvendt.

-Noget af det, som vi jo også får ud af det her samarbejde, det er, at vi finder ud af, hvad disse unge mennesker stiller af krav til deres kommende arbejdsplads. Det vil jo være noget, som vi ellers ville have vanskeligere ved at få information om. Men fordi vi følger disse unge mennesker gennem hele deres skolegang, kender de JEVI super godt, og de kan dermed på sigt give hos noget guidance på, hvad de forventer af en arbejdsplads som vores, fortæller Tommy Christensen og fortsætter:

-Vi er nødt til at være nysgerrige og lytte til, hvad denne generation har af forventninger. Derigennem kan vi gøre os håb om at være bedre til at tilpasse os et kommende nyt arbejdsmarked. Det tror jeg, bliver vigtigt. Og ikke mindst for en virksomhed som JEVI.

Synlighed er afgørende

Hos JEVI er man 100 medarbejdere på matriklen i Vejle og omtrent 60 af dem er produktionsmedarbejdere. Mange af disse medarbejdere har været hos JEVI i størstedelen af deres liv, og selvom det er positivt, betyder det også, at mange af disse medarbejdere vil gå på pension på samme tid. Samtidig oplever JEVI, som så mange andre produktionsvirksomheder, at det bliver vanskeligere og vanskeligere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. For at ændre på dette er det afgørende, at produktionsvirksomhederne gør en indsats for at synliggøre sig selv, mener Tommy Christensen.

-Jeg synes, der har været for lidt fokus på, hvad erhvervslivet egentlig kan tilbyde. Vi har ikke gjort nok for at synliggøre, hvad det er for nogle spændende ting, man kan uddanne sig i og arbejde med. Der er virkelig mange spændende erhvervsuddannelser, men hvis ikke man ved, at de er der, så søger man det ikke i samme omfang, siger Tommy Christensen.

Lige netop derfor mener han, at adoptionsklassen er et godt tiltag.

-Det er projekter som dette, der er brug for i industrien. Tiltaget her er fantastisk, fordi det netop indeholder de her forskellige elementer. Det er i virkeligheden bare en win-win for os som virksomhed, for skolen og for eleverne i særdeleshed, slutter direktøren af.

Relateret indhold