05.09.23 DI Produktion Nyheder

De første 500 virksomheder har snart været igennem Klimaklar – er det ved at være jeres tur?

Klimaklar Produktionsvirksomhed har kørt i lidt over et års tid, og de første 500 danske produktionsvirksomheder har snart været igennem programmet.

Måske har I set nogle af programmets forskellige virksomhedscases som JEVI A/S, Montana Furniture A/S eller Bogense Plast A/S? Eller også blev I klogere på programmet på vores årskonference Grøn Produktion 2023 tilbage i maj, hvor Klimaklar-teamet var vært for formiddagens program?

I DI Produktion bliver vi ved med at slå på tromme for programmet fordi dét at have styr på sit CO₂-aftryk er mere aktuelt end nogensinde før. Samtidig tilbyder Klimaklar-programmet et professionelt læringsforløb og solid rådgivning til virksomhederne, der deltager, så I bliver godt klædt på til at lave og handle på jeres CO₂-regnskab.

Viden om sit CO₂-aftryk: License to Operate

CSRD direktivet kommer til at stille krav til, at bæredytighedsrapportering skal foretages på et niveau med den finansielle rapportering. For børsnoterede virksomheder med flere end 500 ansatte gælder de nye krav allerede fra regnskabsåret 2024. For børsnoterede og ikke-børsnoterede virksomheder med flere end 250 ansatte (C stor virksomheder) gælder kravene fra regnskabsåret 2025, mens børsnoterede virksomheder med færre end 250 ansatte skal efterleve kravene fra regnskabsåret 2026 (dog undtaget mikrovirksomheder).

Med de nye rapporteringsstandarder kommer et øget fokus på samarbejdet mellem kunder og underleverandører, når de store virksomheder forpligter sig til at reducere CO₂ -udledninger fra hele værdikæden – også fra deres underleverandører. Derfor kræver både de store virksomheder i Danmark og kunder på eksportmarkederne nu, at man som underleverandører har viden om ens CO₂-aftryk. Med andre ord: Det bliver license to operate.

Læs mere om direktivet her

Hvad er Klimaklar for en størrelse?

En klimaklar produktionsvirksomhed er en konkurrencedygtig virksomhed. Igennem Klimaklar Produktionsvirksomhed får I viden og værktøjer til at forstå egen CO₂-data på virksomhedsniveau, sætte reduktionsmål og inspiration til god klimakommunikation. I et Klimaklar-forløb får jeres virksomhed op til tre log-ins til en digital læringsplatform, hvor I får adgang til følgende online moduler:

  • Klimadagsorden
  • Dataindsamling
  • Klimakompasset
  • Reduktionstiltag
  • Målsætning
  • Kommunikation

Brug for en teaser? Se korte videoer, der beskriver modulerne her

I forløbet får I også mulighed for 1:1 rådgivning med programmets klimarådgivere: NRGiEnergySolutionViegand MaagøeTransition ApSNIRAS & SustainX. Når I har været igennem programmet har I tilegnet jer viden om klimadagsordenen og GHG-Protokollen (inkl. scope 1-2-3) og udfærdiget virksomhedens CO₂-beregning. I vil kunne sætte mål for jeres kommende reduktioner og udarbejde handlingsplan og forsat holde jer konkurrencedygtige.

FAKTABOKS

  • I får tre log-ins pr. virksomhed til den digitale læringsplatform.
  • Udover at have tilegnet jer viden om klimadagsordenen samt fået et overblik over jeres CO₂-aftryk på virksomhedsniveau, modtager I også et Klimaklar-diplom ved forløbets afslutning.
  • Gratis for alle danske produktionsvirksomheder – uanset om I er DI-medlem eller ej (I skal dog have en branchekode mellem 10.00.00 og 33.99.99).
  • I skal udelukkende bidrage med jeres tid (ca. op til 35-50 timer pr. virksomhed).
  • Programmet er et samarbejde mellem Dansk Industri og Industriens Fond.
  • Har I et sidste spørgsmål, I mangler svar på, før I tilmelder jer? Skriv ”Ring mig op – nyhed Klimaklar” til ANF@DI.DK, og vi sørger for at give jer kald. I kan også altid selv ringe direkte.

Annette Flies

Annette Flies

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3331
  • Mobil +45 2128 9026
  • E-mail anf@di.dk

Relateret indhold