Få fem gode råd til arbejdet med Verdensmålene fra EY’s Carina Ohm.

30.10.20 DI Rådgiverne Nyheder

Gode råd og værktøjer til Verdensmålene

Mangler du værktøjer til det strategiske arbejde med Verdensmålene? Få værktøjer og fem gode råd til arbejdet med Verdensmålene fra EY’s Carina Ohm.

Rådgiverbranchen kan via deres rådgivning af kunderne skabe stor impact i forhold til at realisere Verdensmålene og bidrage til en bæredygtig udvikling.

Læs også: FN’s Verdensmål - Rådgiverbranchens bidrag skal synliggøres

Rådgivere i unik position

I revisions- og konsulentvirksomheden EY’s afdeling for Climate Change & Sustainability Services, rådgiver de virksomheder om det strategiske arbejde med Verdensmål og bæredygtighed.

”Det er vores erfaring, at en god arbejdsmodel er, at man i virksomheden får identificeret nogle konkrete indikatorer og arbejder systematisk med at indsamle data herom, så man løbende kan monitorere om, man når sine strategiske og forretningsmæssige mål og samtidig bidrager positivt til Verdensmålene”, fortæller Carina Ohm, Associate Partner og leder af Climate Change & Sustainability Services i EY og fortsætter:

”Rådgivervirksomheder er i en unik position i forhold til Verdensmålene, fordi de bringer viden rundt mellem offentlige og private kunder og kan integrere målene i deres egne rådgiverydelser og samtidig flytte deres kunder og samfundet, så de indtænker Verdensmålene i deres arbejde”, siger Carina Ohm.

Fem gode råd til Verdensmålene

Carina Ohm kommer her med fem gode råd til, hvordan du kan arbejde med Verdensmålene i praksis:

1. Få et overblik: Start med at få en overordnet ide om, hvad Verdensmålene handler om og søg inspiration hos andre virksomheder, der arbejder med målene for at se, hvordan de har grebet det an.

2. Vurdér jeres impact: Hvad er jeres aftryk på omverdenen? Har I en CSR-politik og arbejder med samfundsansvar, så har I allerede en tilknytning til Verdensmålene. Få input fra kunder og medarbejdere.

3. Vælg de vigtigste mål: Verdensmålene består af hele 169 delmål, så udvælg de mål, der er vigtigst for jer, og hvor I har størst potentiale for at gøre en forskel.

4. Definér jeres indsatser: Hvad gør I konkret for at fremme den positive påvirkning og reducere den negative påvirkning på målene? Tænk over, hvad I gør i den daglige drift samt ved specifikke indsatser.

5. Opstil mål for fremtiden: Identificer de rette indikatorer og mål virksomhedens påvirkning på de enkelte Verdensmål, så I nemt kan følge udviklingen og følge op. 

Læs også: Gode råd til at komme i gang med verdensmålene

Værktøjer til arbejdet med Verdensmålene

På DI Rådgivernes hjemmeside har vi samlet nogle medlemmers værktøjer, måleinstrumenter og analyser, der kan inspirere og hjælpe rådgivervirksomheder med at synliggøre deres indsats inden for Verdensmålene. Hvis du har et værktøj, så skriv til os på: kna@di.dk

Læs mere: Værktøjer til arbejde med Verdensmålene

Vil du vide mere?

Find mere information om Verdensmålene, hør podcasts, læs gode cases fra DI-medlemmer og hent guides til selv at komme i gang med Verdensmålene på DI’s SDG-portal.

Læs mere: DI’s nye SDG-portal

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret