Den 16. november lempes rejserestriktionerne i Nordjylland, men der er stadig usikkerhed om kompensationen til pendlere.

Foto: Colourbox
15.11.20 DI Rådgiverne Nyheder

Usikkerhed om pendlerkompensation i Nordjylland

Mandag den 16. november lempes rejserestriktionerne i Nordjylland. Det er dog fortsat uafklaret, om regeringens lønkompensation til pendlere også glæder for ikke-stationære arbejdspladser.

Regeringen lemper per 16. november nogle af restriktionerne i Nordjylland, herunder rejserestriktionerne for de syv nedlukkede kommuner, men ikke rejserestriktioner mellem de nedlukkede kommuner og øvrige kommuner.

Virksomheder kan derfor stadig have behov for lønkompensation til pendlere.

Læs mere her: Mindre lempelse af restriktioner i Nordjylland

Kompensation til pendlere

Regeringens aftale om lokal lønkompensation til pendlere i Nordjylland er målrettet virksomheder, hvis medarbejdere ikke kan møde på arbejde på grund af myndighedernes kraftige opfordring til ikke at krydse kommunegrænserne mellem de syv berørte nordjyske kommuner.

Ordningen omfatter både arbejdssteder i og uden for de syv nordjyske kommuner; Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø.

Usikkerhed om kompensation

Lønkompensationen til pendlere kan ansøges af enkelte lokale arbejdssteder med p-numre. Faste lokale arbejdssteder registret med et p-nummer er altså omfattet af ordningen.

Det er fortsat uafklaret, om ordningen også gælder for ikke-stationære arbejdspladser, f.eks. byggepladser.

”Jeg kan godt forstå, at virksomheder er frustrerede over, at de ikke ved, om de er omfattet af lønkompensationsordningen. Det er derfor afgørende, at vi får afklaret, om ikke-stationære arbejdspladser også er omfattet af kompensationsordningen”, siger branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen.

DI i forhandlingslokalet

DI er i tæt dialog med både regeringen og de relevante myndigheder for at afklare de mange ubesvarede spørgsmål, som de vidtgående restriktioner i de syv nordjyske kommuner har rejst.

Vi hører gerne fra jer

Vi hører meget gerne fra jer, hvis I oplever udfordringer i forbindelse med lønkompensationsordningen. 

Er du medlem af DI Rådgiverne, og har du bekymringer i forhold til pendlingslønkompensationen, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Sarah Gade Hansen på tlf. 3377 3897 eller mail sga@di.dk 

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret