Managing partner Tonny Johansen og konsulent Mikkel Sandal Hansen i Pluss Leadership sætter spot på, hvordan du bedst understøtter unges ledelsesambitioner i rådgiverbranchen.

Foto: Pluss Leadership
05.03.21 DI Rådgiverne Nyheder

Sådan understøtter du unges ledelsesambitioner

Hvordan understøtter du en sund præstationskultur blandt unge i din virksomhed? Og hvordan kultiverer du de unge med ledelsesambitioner og ledelsespotentiale? Mikkel Sandal Hansen og Tonny Johansen fra Pluss Leadership deler deres erfaringer – som henholdsvis den yngre og den ældre i branchen.

I dag er der færre unge ledere under 35 år i Danmark end for 10 år siden, og mange unge fravælger helt lederrollen eller afbryder deres lederkarriere allerede efter deres første lederjob, viser en ny rapport fra Cphbusiness, offentliggjort 24. januar 2021.

Rapporten afslører også, at det kan blive et samfundsproblem, hvis der ikke er kvalificerede ledere til at tage over. En af forklaringerne bag dette finder vi i den måde, unge orienterer sig i mod det professionelle liv.

Læs også: 32-årige Cathrine vil til tops i dansk erhvervsliv

Arbejdet som unges identitetsprojekt

Konsulent i Pluss Leadership, Mikkel Sandal Hansen, har de sidste fem år rådgivet om ledelse af unge. Han fremhæver, at unge fletter deres personlige identitet tæt sammen med deres professionelle identitet. Han pointerer, at dette kan give nogle negative udfordringer i miljøer, hvor der er høje forventninger til de unges præstationer:

”Vi skelner ikke mellem vores personlige og professionelle jeg, når vi som unge bevæger os ud på arbejdsmarkedet. Vi søger et job, hvor vi kan kombinere vores personlige OG faglige styrker. Men det kan også have den konsekvens, at nederlag, fejl eller perioder med et lavere præstationsniveau, påvirker vores selvværd negativt. Det kan skabe en følelse af utilstrækkelighed, som kan være svær at rejse sig fra, uden opbakning fra ens leder. Der skal vi som unge i præstationsmiljøer udvikle et sundt forhold til det at præstere. Det er nødvendigt, at vi adskiller vores professionelle selvtillid fra vores personlige selvværd, især hvis vi skal træde ind i en ny rolle som ung leder. Der har vi brug for, at vores leder er der for os.”

Managing partner i Pluss Leadership, Tonny Johansen, har 25 års erfaring med at udvikle ledere i rådgiverbranchen fra forskelige lederjobs. Han har bl.a. en fortid som adm. direktør i Rambøll Management Consulting og nikker genkendende til skiftet i unges tilgang til arbejdet over de sidste to årtier.

”I dag er skillelinjen mellem arbejds- og privatliv udvisket. For 20 år siden var arbejde og privatliv mere adskilt, og der gik vi på arbejde for at lykkes med vores job. Som leder er jeg nødt til at anerkende, at arbejdet for de unge er blevet et identitetsprojekt på godt og ondt. Det er en illusion, at vi kan adskille de to, og som leder er jeg derfor nødt til at turde gå tættere ind i det personlige rum”, fortæller han.

Læs også: Hvordan genstarter vi Danmark efter corona?

Udvid forståelsen af en præstationskultur

”Vi har en tendens til at problematisere præstationskultur og give den skylden for, at unge knækker nakken. Men der overser vi, at når unge vælger en karriere i rådgiverbranchen, er det, fordi vi har et stort drive for at præstere og motiveres af at samarbejde med dygtige folk, som har høje forventninger til os. Det er enormt motiverende og lærerigt”, siger Mikkel Sandal Hansen.

Det er en vigtig ledelsesopgave at hjælpe de unge i rådgiverbranchen med at se præstationer som noget, der opnås i fællesskab, og at de ikke står helt alene med ansvaret. Tonny Johansen understreger i denne sammenhæng, at man som leder skal se denne ledelsesopgave som en måde at løfte de unge til at blive mere selvkørende:

”Som leder er det vigtigt, at du understreger, at det at præstere er en fælles opgave, hvor I sammen udvikler den enkeltes præstationer, bliver dygtigere og mere selvkørende. Hvis du som leder støtter dine unge talenter i at skabe et sundt forhold til det at præstere, så øger du deres loyalitet over for dig og løfter din bundlinje”, påpeger Tonny Johansen.

Ansvar, støtte og tilgivelse

Ifølge Tonny Johansen handler det om tre ting, når du hjælper unge ledere med at lykkes: giv dem ansvar, støtte og tilgivelse:

”Hjælp dine unge ledere med at trives gennem ansvar, opbakning og tilgivelse. Find en balance, så du er tæt på dem, og de ved, at du har deres ryg, hvis de møder modgang eller tvivl”, siger han.

På spørgsmålet om et godt råd til virksomheder, der ønsker flere unge ledere, siger Tonny Johansen:

”Glem de årlige MUS og hold jævnlige udviklingssamtaler, hvor I taler om trivsel, mål, forbedringspunkter og tag den unges ledelsesambitioner alvorligt”.

Læs også: Hvordan leder du i 2021?

Tonnys fire key takeaways

Tonny Johansen peger på fire helt centrale spørgsmål til refleksion:

1. Hvordan sikrer du en god dialog mellem dine unge ledere og deres chef, der drøfter de svære og usikre beslutninger, der skal træffes og tiltag, der skal føres igennem?

2. Hvordan bygger du tillid i relationen til dine unge ansatte, så de tør at komme til dig, når de er i tvivl? Hvad giver du selv af eksempler fra din karriere, hvor du har haft det svært?

3. Kan du selv huske, hvordan det var at være ung og træde ind i en ny rolle med høje forventninger? Hvordan føltes det den første gang, du begik en fejl? Hvad gjorde det ved dig? Havde du en, du kunne gå til og få hjælp til at løse problemet, eller var du overladt til dig selv?

4. Træner du dine unge mennesker i, hvad der kan gå galt? Og hvordan I skal håndtere det, hvis det sker?

Læs også: Hvordan onboarder du rådgivere på kundeopgaver i en coronatid?

Fakta om Pluss & Ungepanelet

  • Pluss Leadership står bag podcasten Pluss & Ungepanelet, som inviterer unge ind i studiet og snakker med dem om deres hverdag, tanker og erfaringer
  • Panelet bliver faciliteret af Mikkel Sandal Hansen, konsulent i Pluss Leadership
  • Du finder podcasten her.

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold