Jacob Fink Ferdinand har over 20 års erfaring med miljøbeskyttelse, innovation, teknologi og vidensamarbejde i både den private og offentlige sektor samt fra NGO’ere og som iværksætter.

Foto: Third Stone Labs
23.04.21 DI Rådgiverne Nyheder

Kan man spille sig til bæredygtig forretningsudvikling?

Med en mission om at hjælpe virksomheder i gang og videre med deres bæredygtighedsindsats, har den danske startup Third Stone Labs udviklet et nyt spil til bæredygtig forretningsudvikling. Virksomheden ser et uudnyttet potentiale i arbejdet med cirkulær økonomi og FN’s Verdensmål.

Cirkulær økonomi er svaret på klimakrisen Jacob Fink Ferdinand, Ejer og Direktør, Third Stone Labs

Den danske startup Third Stone Labs betragter danske og internationale virksomheder som en del af et større økosystem, hvor alle skal bidrage til et bæredygtig verdenssamfund, og derfor gennemsyrer cirkulær økonomi, Verdensmål og teknologi alle dele af virksomheden.

”Jeg har tilbage i nullerne været iværksætter, og jeg startede Third Stone Labs, fordi jeg var frustreret over, at så få virksomheder udnytter mulighederne i arbejdet med Verdensmålene og cirkulær økonomi til at udvikle deres forretning”.

”Jeg så en tendens til, at virksomheder bekræftede det, de allerede lavede. Jeg vil gerne hjælpe med aktivt at ændre forretningsstrategien og tænkningen i virksomhederne. Deres strategier, handlinger og services bør styrkes til at skabe løsninger til bæredygtighed og ikke kun til at reducere deres negative påvirkning på miljø og samfund. Det kan de ved at arbejde innovativt med FN’s Verdensmål og cirkulær økonomi”, siger Jacob Fink Ferdinand.

Læs også: Omsæt din forretningsstrategi til digital virkelighed

Vidensamarbejde er en del af løsningen

Ifølge Jacob Fink Ferdinand er hele ideen om offentlig privat samarbejde og multiaktørsamarbejde indlejret i Verdensmålene, og er derfor en vigtig forudsætning for, at målene bliver opnået.

”Der mangler en ordentlig kobling mellem Verdensmålene og cirkulær økonomi. Min drivkraft er arbejdet med at transformere virksomheder og offentlige organisationer til at blive impactorienterede organisationer, som aktivt bidrager til verdens og samfundets bæredygtige udvikling. For mindst seks ud af de 17 Verdensmål er cirkulær økonomi en central brik i målopfyldelsen. Det er også en central del af løsningen på klimakrisen”, siger Jacob Fink Ferdinand.

Læs også: Kommuniker klimatiltag uden at gå for langt

Third Stone Labs hjælper virksomheder med at levere løsninger til fremtidens bæredygtige og cirkulære samfund ved hjælp af teknologi, samskabelse og innovation. Senest har de udviklet spillet CircularTALK, der bl.a. kan bruges af virksomheder og organisationer til bæredygtig forretningsudvikling.

Ny tilgang til at bruge spil

Third Stone Labs har udviklet CircularTALK, der er et dialog- og samarbejdsbaseret brætspil. Det bruges af Third Stone Labs til at hjælpe virksomheder, der ønsker at igangsætte eller videreudvikle deres strategiske arbejde med bæredygtig forretningsudvikling.

Det er lavet som et grundspil og tilpasses den enkelte virksomheds behov og branche. Det kan anvendes som et læringsspil om miljø, klima, cirkulær økonomi og bæredygtighed for alle medarbejdere.

”Jeg har arbejdet med spillet i et par år, men jeg har haft ideen i mange år. Modsat klassiske workshops med post-its, hvor der skal komme et projekt eller en forretningsplan ud af det, er CircularTALK et sjovt, perspektiverende og fleksibelt værktøj. Virksomheder går fra spillet med en afklaring på, hvordan de kommer i gang med en strategisk udviklingsproces ved at bruge cirkulære økonomiske modeller, Verdensmål og teknologi”.

Helt konkret består spillet af to dele. I den første perspektiverende del, arbejder medarbejdere og ledere i dybden. I den anden udviklende del kombinerer de associationer fra den perspektiverende del, som kan lede virksomheden i en innovativ strategisk retning.

Læs også: Sådan understøtter du unges ledelsesambitioner

Third Stone Labs' tre gode råd til arbejdet med bæredygtig forretningsudvikling

1. Skab et nuanceret fælles billede og sprog for bæredygtighed i virksomheden, for hvad det betyder for ledelse og medarbejdere og for, hvordan det forstås i relation til virksomhedens forretning i dag.

2. Benyt lejligheden til at blive mere impactorienteret, og brug bæredygtighed (FN’s Verdensmål og cirkulær økonomi) som et innovationsredskab til at nytænke forretningen og få bæredygtighed ind i værdigrundlaget.

3. Styrk samarbejdet i værdikæden og med andre aktører, f.eks. myndigheder og vidensinstitutioner, til at skabe bedre løsninger og effekt.

Fakta om spillet circular talk

  • Dialog- og -samarbejdsbaseret brætspil, der benytter perspektiverende og udviklende spørgsmåls- og samtalemetoder.
  • 2-30 deltagere og faciliteres af Third Stone Labs.
  • Kan bl.a. anvendes fleksibelt til at tegne et billede af virksomheders bæredygtighedsprofil og udvikle forretningsideer på baggrund af FN’s Verdensmål, cirkulær økonomi og teknologier.
  • Læs mere om spillet her.

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold