03.04.24 DI Transport Blog

Forårets forandringer i DI Transport

Medlemskredsen vokser, og sekretariatet er i fuld gang med at opnormere som en del af strategien

Farvel til vellidt bestyrelsesleder
Foråret startede utrolig sørgeligt med et dødsfald i bestyrelsen. Den 1. marts mistede vi administrerende direktør i Danske Fragtmænd og tidligere bestyrelsesleder for DI Transport, Jørn P. Skov, der gik bort efter nogen tids sygdom.
Hermed mistede transportbranchen en ildsjæl og et vellidt menneske, der har spillet en central rolle for branchen, dens udvikling og fornyelse. Du kan læse Karsten Lauritzens mindeord for Jørn Skov her.

Frem mod generalforsamlingen den 11. juni vil Jan Hessellund varetage rollen som bestyrelsesleder og Jess Abildskou rollen som vicebestyrelsesleder.

Vokseværk i DI Transport
Medlemskredsen vokser, og sekretariatet er i fuld gang med at opnormere som en del af strategien. Senest er Brancheforeningen Dansk Luftfart blevet styrket med ansættelsen af Mathias Milling som sekretariatsleder, mens Per Henriksen heldigvis bliver på holdet, nu på nedsat tid.

Fra maj måned bliver også godsområdet styrket med en ekstra medarbejder. Derudover er DI Transport i gang med at rekruttere en ny fagleder for godstransport og logistik, der skal erstatte Andreas Karl Færgemann, der har fået nyt job hos DA fra april.

Samtidig overtager Mona H. Møller i april rollen som sekretariatschef hos Danske Shipping- og Havnevirksomheder efter Jakob Svane, der skal være administrerende direktør i Asfaltindustrien.

Slut med at sidde i bestyrelsen
I DI Transport sidder man ikke i bestyrelsen. Her bevæger man sig rundt i landet og bliver klogere på hinandens forretninger.

Således tjekkede bestyrelsen ind i Billund Lufthavn i februar, da forårets sager skulle drøftes - efter en guidet tur gennem landingsbaner, fly og kontroltårn. Tak til Jan Hessellund for en fremragende dag i Billund Lufthavn.

Bestyrelsen vil fremover lægge flere af dens aktiviteter rundt om i landet. Det skal ikke bare øge indsigten i de forskellige transportformer, men også understøtte det strategiske arbejde med at samle og styrke hele transportbranchen i Danmark.

Kom til Transportens Dag i Industriens Hus
For os i DI Transport er Transportens Dag og generalforsamlingen en årlig festdag. Her samles alle os, der brænder for transport og drøfter de trends og dagsordener, der påvirker branchen.

I år dykker vi blandt andet ned i det vigtige krydsfelt mellem mobilitet, samfundsøkonomi og grøn omstilling, og vi tager temperaturen på aktuelle transportpolitiske spørgsmål med indspark fra politikere, forskere og virksomheder.

Sæt kryds i kalenderen den 11. juni 2024, hvor Transporten Dag og generalforsamlingen afholdes i Industriens Hus. Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig her.

/Helene Imer Eskildsen, chefkonsulent DI Transport

Relateret indhold