28.04.23 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Kulturens Analyseinstitut på besøg hos DI

Kulturens Analyseinstitut gør sig klar til de første udgivelser og indviede DI’s Netværk for Kulturledere i planerne.

Det er blot fire måneder siden, at Kulturens Analyseinstitut så dagens lys. Derfor er direktør Esben Danielsen i fuld sving med at indsamle input og viden til det fremtidige arbejde, og det fik han bl.a., da han besøgte DI’s Netværk for Kulturledere til åben og ærlig dialog om udfordringer og muligheder.

Det blev til engagerede diskussioner om emner som kulturens betydning for turismen, skolebørn som gæstesegment, den bredere samfundsværdi af kulturen, museernes forskningsopgave og ikke mindst kommunernes arbejde med kultur på forskellige niveauer. Juridiske rammevilkår så som grundskyld og vilkår for vedligehold og investeringer i kulturarv blev også vendt.

Desuden lærte vi, at de meget omtalte STEM-fag præsenteres noget anderledes uden for Danmark. Her er nemlig tilføjet et ’A’ for art, og derfor hedder udtrykket i stedet STEAM. Det gav stof til eftertanke.

Med onsdagens møde er der skabt et godt grundlag for en fortsat tæt dialog mellem erhvervet og Kulturens Analyseinstitut, der også opfordrer alle kulturaktører til at række ud til instituttet med input. I DI ser vi frem til det fremadrettede, konstruktive samarbejde med Kulturens Analyseinstitut og Esben Danielsen.

Kulturens Analyseinstitut blev besluttet på finansloven for 2022 og har til opgave at udvikle kunst- og kulturområdet ved hjælp af viden og analyser. Instituttet skal selv skabe konkret viden, bearbejde eksisterende viden fra andre aktører og samtidig skabe et relevant overblik for beslutningstagere og aktører i og omkring kunst- og kulturlivet.

DI’s Netværk for Kulturledere mødes næste gang den 31. august.

Relateret indhold