Foto: Øhavsmuseet & Museum Jorn
27.04.23 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

To stærke statsanerkendte museer vælger DI

Museum Jorn og Øhavsmuseet træder ind i DI og tilslutter sig dermed et stærkt netværk bestående af nogle af landets førende kulturinstitutioner.

Det er en stor fornøjelse at byde velkommen to stærke og dagsordensættende museer - Museum Jorn og Øhavsmuseet – der begge vil præge og løfte DI’s indsats for kulturen. DI Turisme og Oplevelser repræsenterer en voksende andel af landets førende kulturattraktioner, herunder private og kommunalt ejede museer, Videnspædagogiske Aktivitetscentre, forlystelsesparker, UNESCO Verdensarv og statsanerkendte museer.

Det er to forskelligartede museer der slutter sig til DI. Øhavsmuseet i Faaborg åbnede i 2021 museet for indre og ydre landskaber sammen med et besøgscenter for Svanninge Bakker og Det sydfynske Øhav. Derudover omfatter museet formidling i det fri og et Arresthus. Der var 50.000 gæster i 2022.
I Silkeborg formidler Museum Jorn den legendariske CoBrA-kunstner Asger Jorns samlinger på nytænkende, eksperimenterende og overraskende vis. Museet forholder sig kritisk til omverdenen og skaber rum for debat og refleksion. 

Tæt samarbejde blandt landets ledende kulturinstitutioner

De to museer tilslutter sig bl.a. DI’s Netværk for Kulturledere, som har til formål at styrke arbejdet for kulturerhvervenes interesser, rammevilkår og fortsatte kommercielle og organisatoriske udvikling. Derudover vil de to museer, i samspil med netværkets øvrige medlemmer, blandt andet få mulighed for aktivt at sætte aftryk på DI’s kulturpolitik. Samtidig vil der gennem netværket være plads til videns- og erfaringsudvikling med de øvrige medlemmer.

Netop dette tætte samarbejde vægtes højt, ifølge Museum Jorns nye museumsdirektør Julie Rokkjær Birch:

Jeg ser frem til at fortsætte det tætte samarbejde med DI Turisme og Oplevelser og til fortsat at have en indvirkning på DIs kulturpolitiske arbejde. Derudover ser jeg frem til fortsat at være en del af DI’s netværk og dele erfaringer med nogle af landets mest fremtrædende turisme- og kulturaktører i et fagligt, fortroligt rum Julie Rokkjær Birch, museumsdirektør. Museum Jorn

Også museumsdirektør på Øhavsmuseet, Peter Thor Andersen, ser frem det tætte samarbejde og til at sætte sit præg på DI’s indsats for kulturen:

Det er tydeligt, at DI Turisme og Oplevelser prioriterer deres arbejde indenfor kulturen, og vi ser derfor frem til et tæt samarbejde, hvor vi kan bidrage til kulturens udvikling – ikke mindst den kommende museumsreform. Derudover ser vi frem til at indgå i DI’s stærke netværk på tværs af turismen.” Peter Thor Andersen, museumsdirektør, Øhavsmuseet
Foto: Museum Jorn
Astrid Kjelgaard
Skrevet af:

Astrid Kjelgaard

Relateret indhold