13.03.24 Nyheder

Igennem glasloftet: Evelynes vej til vækst og ledelse hos Coca-Cola

Coca-Cola fremstår som en nøglespiller inden for diversitet og inklusion, med et særligt fokus på at fremme kvinders karriereudvikling og sikre en 50/50 kønsbalance i organisationen. Evelynes De Leersnyders karriere hos Coca-Cola fremhæver virksomhedens tilgang til mentorordninger og karrierevejledning, som understøtter kvinders avancement vertikalt og horisontalt i organisationen.

Denne artikel giver et særligt indblik i Evelynes professionelle udvikling hos Coca-Cola, herunder de strategier og mentorordninger, der har accelereret hendes karriere. Samtidig deler Evelyne sine erfaringer og råd til andre kvinder (og mænd!), der stræber efter en karriere i ledelse.

Evelynes karriereudvikling hos Coca-Cola
Evelyne, der i dag er ansat som VP Operations Germany, Denmark og Finland, startede sin karriere som kemiingeniør og sigtede mod at kombinere sin tekniske viden med ledelseskompetencer. Hendes karriereforløb illustrerer hendes globale perspektiv og ambition, der i kombination med at være ansat hos en virksomhed, som aktivt arbejder på at fremme udvikling- og vækstmuligheder hos sine ansatte, har bragt hende langt. Både karrieremæssigt og helt bogstaveligt talt!

Læs også: Coca-Cola: Pionerer i kønsbalance og kvindelig lederskabsudvikling - Dansk Industri


En karriere formet af stærke ambitioner
En af de mest bemærkelsesværdige aspekter af Evelynes karriere hos Coca-Cola er hendes villighed til at flytte for arbejdet. Hun startede selv med at flytte fra Belgien til Danmark på grund af hendes mands karriere. Siden da er det så blevet til fem flytninger på tværs af Europa på grund af hendes karriere.  Fra starten af sin tid hos Coca-Cola har Evelyne betragtet geografisk mobilitet ikke som en byrde, men som en mulighed for at vokse, lære og bidrage på nye og meningsfulde måder.

Evelyn formulerede tidligt i sin karriere skarpe og målrettede ambitioner, med en klar forståelse af, hvilke kompetencer og erfaringer der krævedes for de positioner, hun aspirerede mod. ” Det er afgørende at sætte sig nogle klare mål, og identificere de nødvendige færdigheder det kræver at nå dem, hvis man vil lykkes med sine ambitioner,” understreger hun.

Denne tilgang har givet hende klare retninger og gjort det tydeligt for hende, hvilke opgaver der kunne berige hendes professionelle udvikling.

Fra Belgien til Bulgarien og videre
Evelynes rejse begyndte i Belgien, hvor hun indledningsvis trådte ind i tekniske roller, men det blev tydeligt klart for hende, at hendes hjerte lå i at kombinere hendes uddannelse med en ledende rolle. Det førte til en MBA uddannelse, som førte hendes karriere til marketingroller i Danmark, og derfra videre gennem Østrig, Bulgarien, England og nu Tyskland. For hvert land er har hun tilegnet sig nye kompetencer og nye ansvarsområder.

"Jeg har altid set værdien i at bevæge mig geografisk for at fremme min karriere. Hver flytning har udvidet min forståelse af forretningen og givet mig nye stærke kompetencer," reflekterer Evelyne.

Mobilitet som en karriereaccelerator
Evelyne ser sin villighed til at flytte som en nøglekomponent i sin karriereudvikling. "At tage risici og være villig til at flytte har åbnet døre for mig, som jeg aldrig havde forestillet mig," siger Evelyne. Hun understreger, at hver flytning ikke kun var et skift i geografi, men også en chance for at dykke ned i nye kulturer, arbejde med forskellige teams og tackle forskelligartede forretningsudfordringer. Disse oplevelser har beriget hendes forståelse af Coca-Colas globale virksomhed og styrket hendes evne til at lede med empati og indsigt.

"Geografisk mobilitet har været kritisk for mig. Det er som at sammensætte et globalt puslespil, hvor hvert skridt giver en dybere indsigt i, hvordan vi fungerer som en virksomhed på tværs af kulturer," forklarer Evelyne om sin tilgang.

Læs også: Eventyrsport bryder ny grund med første kvindelige bestyrelsesmedlem - Dansk Industri

Støtten bag mobiliteten
Evelynes evne til at navigere i disse mange flytninger er også et vidnesbyrd om det støttenetværk, som Coca-Cola tilbyder. Virksomhedens forpligtelse til medarbejderudvikling inkluderer støtte til dem, der tager skridtet til at flytte for deres arbejde.

"Coca-Cola har givet mig den støtte og de ressourcer, jeg har haft brug for, for at gøre hver flytning vellykket, både professionelt og personligt," deler Evelyne.

Bag enhver vellykket flytning står også en støttende familie. Evelyne anerkender sin families rolle i hendes karrieremobilitet, idet hun beskriver dem som "det team, der har gjort det muligt for mig at gribe disse muligheder." Hendes beslutninger om at flytte blev truffet i samarbejde med hendes familie, og sammen navigerede de i de udfordringer og muligheder, hver ny destination præsenterede.

"Min familie har været utrolig støttende. Vi har set hver flytning som en eventyr og en chance for at vokse sammen," siger Evelyne, hvilket understreger familiens betydning i hendes karrierevalg.

Fremtiden: Åben for muligheder
Som hun ser fremad, forbliver Evelyne åben for fremtidige flytninger, drevet af en ubændig nysgerrighed og en passion for at udforske nye horisonter. Hendes rejse med Coca-Cola er et lysende eksempel for andre, der ønsker at udvide deres karriere globalt. "At være villig til at flytte for arbejdet er ikke blot en karrierebeslutning; det er en livsstil, der beriger både professionelt og personligt," konkluderer Evelyne.

Evelynes beredvillighed til geografisk og professionel mobilitet illustrerer dybden af hendes engagement i sin karriere og i Coca-Cola. Denne tilgang har ikke kun været afgørende for hendes egen succes, men tjener også som en inspiration for andre, der søger at navigere i den komplekse verden af global forretningsledelse.

Betydningen af mentorordninger og sponsorering
Evelynes avancement inden for Coca-Cola er også båret frem af mentorordninger og sponsoreringsforløb, som er tilgængeligt i Coca-Cola og noget man arbejder strategisk med for at fremme medarbejdernes talenter og karriereforløb. Hun differentierer disse begreber ved at forklare, at De mentorer hun har haft har fokuseret på at hjælpe hende med at tilegne sig de rigtige færdigheder i forhold til hendes udviklingsønsker, mens sponsorer fremmer synlighed og karrieremuligheder.

Evelynes erfaringer hos Coca-Cola illustrerer virksomhedens engagement i at støtte medarbejdernes karriereudvikling gennem en kultur af mentorordninger, sponsorering og inklusion. I dag er hun selv mentor for andre kolleger, og hendes vejledning tjener som en værdifuld ressource for dem, der søger at navigere deres professionelle rejser.

”Med den rette støtte og tilgang, er karrieremulighederne ubegrænsede, og understreger vigtigheden af virksomhedsinitiativer for at fremme (køns-)mangfoldighed og lederudvikling,” uddyber Evelyne.

 

Evelynes råd til professionel udvikling

  • Nysgerrighed og åbenhed: “Du skal være nysgerrig. Du skal være åben,” råder hun, idet hun understreger vigtigheden af at udforske forskellige funktioner tidligt i ens karriere.

  • Vurder reelle risici: Evelyne opfordrer til at tage beregnede risici, og opfordrer professionelle til at overveje, “Hvad er den reelle risiko, du tager i din karriere?” Denne tankegang har vejledt hende gennem adskillige landeflytninger og karriereovergange.

  • Søg proaktivt relationer: Vigtigheden af aktivt at forfølge mentor- og sponsorrelationer kan ikke overvurderes. “Du skal styre...tale med nogen i mit team, vi siger, 'OK, du skal blive bedre til at fortælle historier,'...derefter laver jeg forbindelsen,” forklarer hun, hvilket fremhæver den proaktive tilgang, der er nødvendig for at opbygge disse afgørende relationer.

  • Overvej horisontale bevægelser: Evelyne påpeger, at horisontale karrierebevægelser kan være lige så berigende som vertikale, især tidligt i ens karriere. Denne strategi udvider ens perspektiv og færdighedssæt, hvilket lægger en solid grund for ledelsesroller.

Relateret indhold