UDGIVELSE: december 2023

Ny analyse fra DI Bio: Danske biosolutions stærkt positioneret, men globalt udfordret

Beskrivelse

Det europæiske patentkontor (EUIPO) har i oktober 2023 offentliggjort deres seneste rapport om patentudviklingen i EU. Her træder biosolutions frem som den mest intellektuelt beskyttede sektor i EU, hvor omkring halvdelen af alle startupvirksomheder tager patenter hjem eller benytter sig af registrerede varemærker. Det skyldes, at nye biosolutions ofte udspringer af teknologiske landvindinger.

DI Bios analyse af de seneste data viser, at Danmark er ét af de drivende lande i udviklingen af biosolutions-sektoren. Det står bl.a. klart, at Danmark – relativt til sin størrelse – er stærkt positioneret inden for patentansøgningerne. Alene inden for biosolutions ansøgte danske aktører om 283 patenter i 2022, mod USA’s ca. 2.800 og Kinas 622.

Samme data viser samtidigt, at Danmark taber terræn til USA og Kina. Antallet af patenter i Danmark har ligget stødt på omkring 250 siden 2013, imens USA har oplevet markant vækst i hele perioden, og Kina allerede overhaler Danmark i 2020 og fortsætter væksten i de senere år. Læs med i analysen for at blive klogere på, hvor Danmark står i det globale kapløb.

DI Bio - Analyse af patentansøgninger - December 2023

Download