Foto: Colourbox

15.12.20 ATL Nyheder

Politiforlig flytter rundt på særtransporter og kørekort

Sent tirsdag aften blev der indgået et politiforlig, der flytter køreprøver og teoriprøver fra politiet til Færdselsstyrelsen. Udstedelsen af tilladelser til at køre særtransporter bliver samtidig flyttet fra politiet til Vejdirektoratet. Begge dele har længe være et stort ønske for DI Transport og ATL – Transportens Arbejdsgivere.

Det er en god aftale for transportbranchen, der gerne vil have flere chauffører, og vi håber, at ændringerne kan være med til generelt at begrænse ventetiden på køreprøver. Men malurten i bægeret er, at det finansieres gennem højere gebyrer på kørekort Lars William Wesch, Branchedirektør

Der har i sensommeren været lange ventetider for at få en tilladelse til at køre særtransport. DI Transport og ATL håber, at overflytningen til Vejdirektoratet bliver et første skridt mod en  grundlæggende revision af reglerne.

Det har længe været et stærkt ønske for os at få en mere effektiv afvikling af særtransporterne og hurtige udstedelser af tilladelser, og overdragelsen til Vejdirektoratet virker som en god løsning. Næste skridt må være at få moderniseret reglerne og lettet de administrative byrder for branchen i forbindelse med særtransporterne, siger seniorchefkonsulent i DI Transport Rune Noack.

Overdragelsen af områderne er planlagt til at ske 1. oktober 2021.

Med aftalen vil der fortsat være et stort antal kontroller for at forhindre social dumping inden for vejgodstransporten. Det bakker DI Transport og ATL op om.