18.03.24 DI Bilbranchen Nyheder

DM i Skills 2024: Ludvig er klar til at dyste om sejren

DI Bilbranchen varmer op til DM i Skills i Roskilde med en række portrætter af de talentfulde deltagere fra branchen. I dette portræt møder du Autohuset Vestergaards dygtige karrosseritekniker Ludvig Mørch Emcken, der også har en iværksætter i maven.

Ludvig elsker at svejse, restaurere og genopbygge biler. Og det gør han også med den grønne omstilling i tankerne, for man behøver jo ikke udskifte de bøjede reservedele hver gang - en kofanger kan sagtens rettes ud igen, som han selv påpeger. 

Ludvigs engagement i sit arbejde har ført ham hele vejen til Danmarksmesterskaberne i sit fag. For Ludvig handler det meget om det mentale aspekt, når han til april skal deltage til DM i Skills. Heldigvis ved han, at så snart han laver noget, som interesserer ham, lukker han sig inde i sin helt egen lille verden, hvor han kan udrette mirakler. Konkurrenterne skal derfor stå tidligt op for at slå Ludvig, hvis en stor del af konkurrencen går på at svejse.

Hvorfor valgte du at uddanne dig til karrosseritekniker?
Jeg har en god kammerat, som er ved at uddanne sig til karrosseritekniker. Derfor tænkte jeg, at jeg også vil gå den vej. Da jeg så kom i gang med grundforløb 2, blev jeg endnu mere fanget af karrosseriteknikerfaget, da jeg elsker at sidde og svejse og fremstille biler.

Hvad vil du sige, er det bedste ved dit fag?
Det fedeste ved mit fag er, at jeg kan arbejde selvstændigt. Og så er det fedt at se, at en bil kan blive god igen efter, at den har været totalskadet. Det er en fed følelse, når man har lavet den forvandling på en bil.

Hvordan forbereder du dig til DM i Skills?
Jeg forbereder mig mentalt, da jeg forventer, at det vil blive pænt stressende. Ellers øver jeg mig bare på at svejse, så det står helt perfekt. Og så vil jeg også øve mig på nogle panelstykker.

Hvordan bidrager din uddannelse til den grønne omstilling?
Der vil jeg især fremhæve to ting, som virkelig hjælper på den grønne omstilling. Man behøver ikke udskifte sin bil hver gang, den bliver skadet, hvilket vi kan hjælpe med. Og så kan vi finde ud at rette kofangere frem for at skifte dem ud med en ny.

Hvad drømmer du om at lave som karrosseritekniker?
Det kunne være fedt, hvis jeg kunne få mit eget værksted. På værkstedet vil jeg arbejde med totalskadede biler, som jeg vil købe og restaurere. Efterfølgende kan jeg forhåbentlig sælge dem med en god fortjeneste.

 

DM i Skills 2024

DM i Skills 2024 finder sted den 18.-20. april 2022 i Roskilde. Der er fri entré og alle er velkomne til at kigge forbi og se bilbranchens dygtige lærlinge dyste om at blive Danmarksmester inden for deres fag.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold