SkillsDenmark
09.04.24 DI Bilbranchen Nyheder

Bilbranchens talenter indtager Dyrskuepladsen

I næste uge åbner dørene til årets største uddannelsesevent, DM i Skills 2024 i Roskilde, hvor godt 300 deltagere skal konkurrere om at blive danmarksmester inden for deres fag. Fra bilbranchen deltager 25 talenter.

Mere end 70.000 besøgende forventes at lægge vejen forbi Dyrskuepladsen i Roskilde den 18.-20. april 2024 for at opleve konkurrencerne og få et værdifuldt indblik i erhvervsuddannelsernes mange muligheder.

I løbet af de tre dage vil grundskoleelever, deres lærere og forældre, få et unikt indblik i, hvorfor uddannelser som personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, karrosseritekniker eller autolakerer er interessante, kompetenceudviklende og karriereskabende uddannelser. DI Bilbranchen og en lang række af medlemsvirksomheder er som sponsorer med til at sikre, at bilbranchens fag står helt skarpt over for de mange besøgene.

”Alt peger på, at DM i Skills atter bliver et flot udstillingsvindue for bilbranchens erhvervsrettede uddannelser, og jeg vil klart opfordre til, at man lægger vejen forbi Roskilde i næste uge”, udtaler Thomas Møller Sørensen, branchedirektør for DI Bilbranchen, og fortsætter:

”For man kan ikke andet end glæde sig over, at bilbranchens uddannelser endnu engang er super flot repræsenteret af nogle helt særlige og dygtige unge mennesker. Det tegner godt for branchen og mulighederne for fortsat at kunne finde den kvalificerede arbejdskraft i de kommende år.”

Se alle deltagere på industriens DM hold

Mød en af bilbranchens deltagere

En af konkurrencedeltagerne er Autohuset Vestergaards dygtige karrosseritekniker Ludvig Mørch Emcken.

Ludvig elsker at svejse, restaurere og genopbygge biler. Og det gør han også med den grønne omstilling i tankerne, for man behøver jo ikke udskifte de bøjede reservedele hver gang - en kofanger kan sagtens rettes ud igen, som han selv påpeger. 

Ludvigs engagement i sit arbejde har ført ham hele vejen til Danmarksmesterskaberne i sit fag. For Ludvig handler det meget om det mentale aspekt, når han i næste uge skal deltage ved DM i Skills. Heldigvis ved han, at så snart han laver noget, som interesserer ham, lukker han sig inde i sin helt egen lille verden, hvor han kan udrette mirakler. Konkurrenterne skal derfor stå tidligt op for at slå Ludvig, hvis en stor del af konkurrencen går på at svejse.

Hvorfor valgte du at uddanne dig til karrosseritekniker?
Jeg har en god kammerat, som er ved at uddanne sig til karrosseritekniker. Derfor tænkte jeg, at jeg også vil gå den vej. Da jeg så kom i gang med grundforløb 2, blev jeg endnu mere fanget af karrosseriteknikerfaget, da jeg elsker at sidde og svejse og fremstille biler.

Hvad vil du sige, er det bedste ved dit fag?
Det fedeste ved mit fag er, at jeg kan arbejde selvstændigt. Og så er det fedt at se, at en bil kan blive god igen efter, at den har været totalskadet. Det er en fed følelse, når man har lavet den forvandling på en bil.

Hvordan forbereder du dig til DM i Skills?
Jeg forbereder mig mentalt, da jeg forventer, at det vil blive pænt stressende. Ellers øver jeg mig bare på at svejse, så det står helt perfekt. Og så vil jeg også øve mig på nogle panelstykker.

Hvordan bidrager din uddannelse til den grønne omstilling?
Der vil jeg især fremhæve to ting, som virkelig hjælper på den grønne omstilling. Man behøver ikke udskifte sin bil hver gang, den bliver skadet, hvilket vi kan hjælpe med. Og så kan vi finde ud at rette kofangere frem for at skifte dem ud med en ny.

Hvad drømmer du om at lave som karrosseritekniker?
Det kunne være fedt, hvis jeg kunne få mit eget værksted. På værkstedet vil jeg arbejde med totalskadede biler, som jeg vil købe og restaurere. Efterfølgende kan jeg forhåbentlig sælge dem med en god fortjeneste.

Mød op her

DM i Skills 2024 finder den 18.-20. april 2024 på Dyrskuepladsen i Roskilde, Darupvej 19, 4000 Roskilde

Åbningstider:
Torsdag den 18. april kl. 08.00-17.00
Fredag den 19. april kl. 08.00-17.00
Lørdag den 20. april kl. 08.00-14.00

Gratis adgang alle dage
Gratis parkering på parkeringsområdet på Darupvej

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold