Nordbornholms Auto
12.04.24 DI Bilbranchen Nyheder

DM i Skills: Personvognmekaniker Daniel sætter Bornholm på landkortet

Daniel fra Nordbornholms Auto er en af de blot otte personvognsmekanikere, der er sluppet igennem nåleøjet til DM i Skills.

Om Daniel

Navn: Daniel André Pedersen
Virksomhed: Nordbornholms Auto
Skole: Campus Bornholm
Alder: 22

Daniel, der til dagligt er i lære hos Nordbornholms Auto, har leveret toppræstation ved både den lokale udtagelseskonkurrence på Bornholm, hvor han dystede mod 16 andre lærlinge, samt den regionale konkurrence på Roskilde Tekniske Skole.

Daniels familie følger dette års DM i Skills tæt, hvor de udover at følge Daniel også kan se frem til at heppe på hans søster, der skal dyste om titlen som Danmarks bedste blomsterbinder.

Hvad vil du sige, er det bedste ved dit fag?
Det bedste ved faget er, at hver dag er forskellig. Der kommer hele tiden nye opgaver. Det er mest spændende, når der kommer en fejl, man ikke har set før og skal finde ud af, hvordan vi får den fikset. Det kræver, at man kan tænke nyt og se tingene på en anden måde – og det er sjovt.

Hvorfor var det lige præcis personvognsmekanikervejen, du valgte?
Det har længe været en hobby for mig at rode med biler. Jeg troede, jeg skulle gå den akademiske vej, så jeg læste HF og startede på en videregående uddannelse. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var det, jeg ville. I stedet valgte jeg at gøre min hobby til mit arbejde, så jeg startede på erhvervsskolen. Og det har jeg ikke fortrudt.

Hvordan forbereder du dig til DM i Skills?
Jeg træner med min faglærer. Her går vi igennem tidligere DM-opgaver og ser på, hvad det var for fejl, der skulle arbejdes med der. Men ellers kender vi ikke til opgaverne på forhånd, så det bliver spændende at finde ud af det undervejs. Og så har jeg fokus på tiden, for den går virkelig stærkt, når du står i konkurrencesituationen.

Hvordan bidrager din uddannelse til den grønne omstilling?
Vi ser for alvor, at elbilerne kommer. Det kræver også en omstilling af måden, vi arbejder på i værkstedet. Det er nogle andre arbejdsmåder og ting, vi skal være opmærksomme på. Men jeg føler mig godt rustet til det igennem min uddannelse. Der er kommet meget el ind på skemaet.

Glæd dig til at se Daniel og alle de andre fra bilbranchens uddannelser dyste under DM i Skills. Det hele løber af stablen ondag den 17. april.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold