22.12.23 Betonvareforeningen Nyheder

Kom til BYENS vildt grønne GULV 2024

Sæt kryds i kalenderen den 1. februar 2024. Der løber konferencen Byens Gulv nemlig af stablen. I år er Byens Gulv et tre timers arrangement fra kl. 14 – 17, som bliver afholdt på Københavns Universitet, Frederiksberg Campus.

Byens Vildt Grønne Gulv 2024 er 3 timers viden, debat og internationalt udsyn, hvor du får inspiration til at arbejde med byens grønne gulv og vende tilgangen til byernes udvikling på hovedet. Du kan blandt andre høre  Allesandra Ricetti fra Amsterdam, der fortæller om tilgangen BiodiverCITY, der ser på byen ud fra en biodiversitetsvinkel. 

Konferencens tema er byens vildt grønne gulv, hvor vi tager fat i nogle af de nye strømninger i byen og forsøger at besvare følgende spørgsmål: 

  • Hvordan får vi fokus på vigtige dagsordner som f.eks. biodiversitet, så byen fortsat kan leve?
  • Hvordan kan planlægning støtte, styre og vise retningen for bestemte politiker, så resultatet forholder sig til alle dagsordner – uden at processen bliver paralyseret?
  • Hvilke konkrete initiativer kan lede os i den rigtige retning, og hvilke prioriteringer var den konkrete løsning et udtryk for?

I 2025 er Byens Gulv tilbage med fuldt dagsprogram og virksomhedsudstilling.

Inpiration fra Amsterdam

Byens helt vilde grønne gulv 2024 har inviteret Allesandra Ricetti fra Amsterdam Kommune til at fortælle om BiodiverCITY – et initiativ der vender diskussionen på hovedet, og ser på byen ud fra en biodiversitetsvinkel.

Amsterdam tager udgangspunkt i den hollandske jord. BiodiverCITY – a matter og vital soil – er Amsterdams kommunes bud på en ny måde, at gribe planlægning af byen an på. Fra planlægning med IOOR (Integrale Ontwerpemethode Openbare Ruimte) eller Integrated Design Method for Public Space, over drift og forvaltning tager Amsterdam udgangspunkt i biodiversitet.

Projektet er skabt af en arbejdsgruppe i kommunen i samarbejde med en række hollandske eksperter, der har kigget nærmere på Amsterdam potentiale for at inddrage alle mulige organismer i byens planlægning og forvaltning.                                                                                          

Praktisk information

Dato: torsdag den 1. februar 14 – 17 
Sted: Københavns Universitet, Frederiksberg Campus
Tilmeldingsfrist: 25.januar 2024. 

Reserver dagen og se mere på www.byplanlab.dk.
 

Parterne bag Byens Gulv

Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Beton og Betonvareforeningen, Københavns Universitet, Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, IDA, KVT og Dansk Byplanlaboratorium.

Om Byens Gulv

Af lektor Torben Dam, Københavns Universitet

En lang række organisationer samlede i 2013 repræsentanter fra en række af fagdiscipliner om deres fælles interesse for byen. Byens Gulv blev en metafor, i et forsøg på at finde en betegnelse, der pegede på det, der samler og ikke en metafor, der automatisk leder tanken hen på én disciplin. De sidste ti år vidner om fokus på strømninger og prioriteringer i samfundet. Nye udfordringer med klima, forbrug og biodiversitet ændrer nu vores konference. Konferencen med aktører, der har interesse og indflydelse på byens rum flytter til København i 2024 efter 10 år på Nyborg Strand.

Relateret indhold