Da #snedkermade blev afholdt sidste år, var det præcision og teknik, der greb dommernes hjerte. På vinderbilledet viste Marie Lytken Laursen et bord med udsmykningsteknikken intarsia. En ældgammel og sjældent brugt teknik, der understreger den komplicerede proces bag flot snedker håndværk.

Foto: Marie Lytken Laursen, @lytkenhaandvaerk
02.10.23 Snedkersektionen Nyheder

Vis dit snedkerhåndværk på Instagram og vind CH24 | Y-stolen

Med Instagram-konkurrencen #snedkermade stiller Snedkersektionen i DI Byggeri for fjerde gang linsen skarpt på lækkert snedkerhåndværk og processen fra råt træ til færdigt produkt. Konkurrencen starter den 2. oktober, og et smukt designermøbel er på højkant.

Rich Text

Snedkerlavet interiør er populært hos danskerne, og designklassikere som 7’er-stolen, Y-stolen og Safaristolen er blevet en del af vores DNA sammen med snedkerkøkkener, -skabe og –døre. Der er noget særligt ved det håndgribelige og ærlige træarbejde.

- Snedkerarbejde i høj kvalitet bliver ved med at være efterspurgt – selv i perioder, hvor økonomien er usikker og dagligvarepriserne er på himmelflugt, siger chefkonsulent i Snedkersektionen i DI Byggeri, Patrick Zaubitz, og fortsætter:

- Snedkerlavet håndværk har simpelthen ramt en tendens i tiden, måske fordi designet er tidløst, smukt og holdbart. Smukt snedkerhåndværk er blevet en kilde til national stolthed, og i dette års #snedkermade sætter vi endnu engang fokus på det gode, danske snedkerhåndværk og processen fra råt træ til det færdige produkt, siger Patrick Zaubitz.

Foto og video

Med konkurrencen #snedkermade inviterer Snedkersektionen alle til at dele deres fotos og videoer af lækkert snedkerarbejde uanset, om man er professionel med mange års erfaring eller nystartet hobbysnedker. Som noget nyt i år kan man også deltage i konkurrencen ved at dele en video med #snedkermade.

- Vi vil gerne sætte ekstra fokus på processen bag det gode snedkerarbejde, og derfor vil vi også gerne se en masse flotte videoer af lækkert snedkerarbejde, siger Patrick Zaubitz.

Når konkurrencen slutter, udpeger dommerkomitéen tre vindere.

Førstepladsen vinder en smuk CH24 | Y-stol af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn i sæbebehandlet bøg. Andenpræmien er en skammel i massivt eg fra Svanel, mens tredjepræmien er et skære- og serveringsbræt fra Skagerak.

Sådan deltager du:

  • Tag et lækkert billede og/eller video af snedkerhåndværkets detaljer eller proces
  • Upload dit billede på Instagram
  • Hashtag dit billede med #snedkermade
  • Gør din Instagram-profil offentlig, så vi kan se dit billede eller din video
  • Deltag så mange gange du vil

Konkurrencen kører fra den 2. oktober 2023 til den 3. november 2023.

Læs mere om konkurrencen.

Relateret indhold