Uddannelsesleder i NEXT Byg, Jakob Majvig Andersen holder tale.

21.03.24 Træsektionen Nyheder

Stort tillykke til alle de nye tømrersvende

Tillykke til de i alt 853 tømrere, som i disse dage modtager deres svendebreve. Træsektionen deltog aktivt i fejringen af de nye, dygtige tømrersvende hos NEXT i Rødovre. Læs mere her.

I en ceremoni hos uddannelsesinstitutionen NEXT i Rødovre blev de 133 færdigudlærte tømrere fejret, da de modtog deres svendebrev d. 21. marts 2024. Det var en fejring af hårdt arbejde og engagement, som de unge svende har vist gennem deres uddannelse.

Her overrakte Uddannelsesleder i NEXT Byg, Jakob Majvig Andersen, Træsektionens gave. Denne gives til en elev, som udpeges af skolen. Hos NEXT i Rødovre gives den til årgangens bedste kammerat.  

”Det er vigtigt, at vi også har et fokus på de unge mennesker, som er rigtig seje til at bidrage positivt til det sociale i klasserne. Mens vi naturligvis lægger vægt på præstationerne til prøverne, vil vi med denne pris gerne anerkende en rigtig god kammerat. For det er vigtigt, at have en makker, som man kan stole på. Både som en god ven, men også, når man arbejder på byggepladsen. Det synes jeg, at vi skal hylde,” siger Jakob Majvig Andersen.

Her var også de imponerende svendeprøver udstillet, som kan ses lidt billeder af nedenfor.

”Nu skal jeg ud og være tømrer”

Vi havde også mulighed for at snakke med en af de nyudklækkede tømrersvende, Benjamin Emanuel Jensen. Han valgte at blive tømrer, fordi han var glad for det håndværksmæssige. Gennem sin tid som lærling synes han, at sammenholdet i klassen har været noget af det bedste, og at underviserne også har gjort en stor indsats: ”Alle sammen har sørget for, at ingen er overladt til sig selv,” siger Benjamin Emanuel Jensen.

Han beskriver også, at hvis der har været udfordringer undervejs som lærling, så har man hjulpet hinanden igennem det, og der har derfor ikke været situationer, som man ikke har kunne klare.

Når Benjamin Emanuel Jensen ser fremad på livet som tømrersvend, er det med ordene ”Jamen nu skal jeg ud og være tømrer og arbejde.

Fremtiden ser god ud

Vi i Træsektionen er glade for at se, at unge vælger den fagudlærte vej og investerer deres tid i at blive tømrere.  

"Alle de færdigudlærte tømrersvende repræsenterer fremtidens håndværkere, og deres færdigheder og ambitioner lover godt for branchens fremtid. Det glæder mig virkelig at se," siger Ole Manfeld Gregersen, Formand for Træsektionens Uddannelses- og Efteruddannelsesudvalg.

De nye svende er medvirkende til at sikre kvaliteten af fremtidens byggeprojekter, og de bidrager til at opretholde en stærk og bæredygtig byggebranche.

Træsektionen ønsker alle et kæmpe tillykke og et stort held og lykke på deres fortsatte rejse som dygtige håndværkere.

Tak til Jakob Majvig Andersen og NEXT Byg Rødovre for, at vi måtte kigge forbi.

Relateret indhold