EU rundbord 20. marts 2024

22.03.24 DI Vand Nyheder

Hvad er fremtiden for Europas vandøkonomi?

Den 20. marts var DI Vand medarrangør til et roundtable om europas vandøkonomi arrangeret af medlem af europaparlamentet for de konservative, Pernille Weiss. Her var samlet en lang række europæiske vandaktører, for at diskutere fremtidens vandpolitik i EU-regi. Udover DI deltog repræsentanter fra både Svenske, østrigske og hollandske erhvervsorganisationer, samt repræsentanter for EU kommissionens general direktorat for miljø (DG envi).

Afsættet for diskussionen var en snak om at vand er en vital ressource og uundværlig lige meget hvilken industri eller teknologi du beskæftiger dig med. I disse år bliver forsyningssikkerheden udfordret af både klima, kriser og konflikter.  Derfor er det nødvendigt, at vi får lagt en europæisk vandstrategi, hvis vi skal kunne konkurrere globalt. Derfor et det højest nødvendigt at vi rækker ud til hinanden på tværs af landegrænser.

Formålet med dags samling af aktører var derfor at åbne en dialog om fremtidens vandøkonomi

I DI Vand er det vigtigt for os at fremtidens vandøkonomi har en holistisk tilgang og tænker vand ind i både klima, sikkerhed, forsyning og fødevarepolitikken.

I Danmark har vi massere af løsningerne, men ægte fremskridt kræver politisk vilje.

DI Vand har, sammen med resten af Dansk Industri, givet vores bud på fremtidens europæiske vandpolitik i udspillet til en EU Blue Deal. Læs med her:

3-policy-paper-2024---a-new-european-blue-deal_web.pdf (danskindustri.dk)

Liste over deltagende organisationer:

  • IV – Federation of Austrian Industries
  • VNO-NCW Confederation of Netherlands Industry and Employers
  • SN - Confederation of Swedish Enterprises
  • Confindustria
  • Danish Industry

I er meget velkomne at række ud til os, hvis I vil høre mere eller har input til vores arbejde på området.

Skrevet af:

Johanne Eriksen

Relateret indhold