Arrangement

Lønsystemkonferencen 2023

DI er igen i år glade for at kunne invitere til årets lønsystemkonference, der afholdes som en kombineret fysisk og online konference

Det er med stor glæde, at der i år er tre virksomheder, som med forskellig udgangspunkt vil fortælle om deres vej til at få indført et nyt lønsystem.

De vil berette om baggrunden for at komme i gang, processen undervejs, eventuelle krumspring undervejs, medarbejdernes modtagelse af lønsystemet samt den nuværende status.
Derudover vil lønkonsulenterne fra CO-i og DI introducere en ny pjece, hvor fokus er ”PlusLøn i Drift”.

 • TMK A/S havde igennem mange år haft aftaler om, at medarbejderne havde nogenlunde den samme løn, og at lønstigningerne ligeledes var den samme. Derudover var det ikke lige let at rekruttere nye medarbejdere til mere specialiserede jobs, der markedsmæssigt lå på et højere lønniveau. Der var derfor et stort ønske om at få udarbejdet et mere retfærdigt lønsystem, der tilgodeså både medarbejdere og virksomhed.

 • Kongskilde Industries A/S havde i flere omgange forsøgt at udvikle et nyt kvalifikationslønsystem uden resultat. Begrundelsen for at ville udvikle et nyt var, at virksomheden havde problemer med at tiltrække høj kvalificeret faglig arbejdskraft og samtidig få en retfærdig aflønning af virksomhedens øvrige medarbejdere. Men det havde været svært at få lydhørhed gennem hele virksomheden for at kunne differentiere i lønnen.

 • Danfoss A/S forsøgte i gennem en lang periode på flere år at få igangsat arbejdet med et ensartet lønsystem for alle virksomhedens afdelinger i Jylland. Trods mange forhandlinger og samarbejdsmøder var der altid kommet en eller flere sten i vejen. Men med vedholdenhed fra både virksomhed og medarbejderrepræsentanter lykkedes det at blive enige og få et velfungerende lønsystem.

 • ”PlusLøn i Drift”: Igennem mange år har organisationernes lønkonsulenter oplevet at komme ud til virksomheder, der tidligere havde fået indført et nyt lønsystem, hvorefter systemet var blevet suspenderet grundet udskiftning i ledelse og tillidsrepræsentanter.
  Derfor præsenteres her en ny pjece, som også kan downloades, hvor der bliver givet gode råd for at undgå lignende situationer.

  • 08.00-09.30 Registrering og kaffe/te med morgenbrød

  • 09.00-09.05 Velkomst

  • 09.05-09:45 TMK A/S, Tvis – HR Manager Renè Bitsch

   TMK A/S havde ikke noget systematisk opbygget lønsystem men havde et ønske om at få et nyt og mere retfærdigt og mere markedsvenligt lønsystem. Det skulle både kunne fastholde de nuværende medarbejdere og tiltrække nye.

  • 9.45-10.30 Kongskilde Industries A/S, Sorø – Operations Director Anja Juhler Nielsen

   Kongskilde Industries A/S havde et ældre lønsystem, som ikke fungerede og noget skulle gøres. Ledelse og medarbejderrepræsentanter ønskede et nyt system, der var mere retfærdigt, kunne tiltrække nye medarbejdere og fastholde eksisterende.

  • 10.30-10.45 Pause

  • 10.45-11.30 Danfoss A/S, Nordborg – HR Manager, DK Services, Burkhard Winski

   Danfoss A/S havde gennem flere år forsøgt at få gennemført én ensartet anvendelse og en ensartet brug af et nyt lønsystem, der skulle gennemføres på alle virksomhedens afdelinger i Jylland. Følg den spændende vej til at få gennemført processen.

  • 11.30-12.15 PlusLøn i Drift – Lønkonsulent Claus K. Hansen og Konsulent Nils Kaasing, DI

   Igennem mange år har konsulenterne oplevet, at virksomhedernes lønsystemer ”sander til”. Derfor vil de gøre noget ved det. Der præsenteres en ny pjece, der vil give gode råd og forslag til at undgå ”tilsandingen”.

  • 12.15 Afrunding