Online kursus

Arbejdstidsplanlægning – Industriens Overenskomst (Online)

Med en effektiv arbejdstidsplanlægning kan du løfte virksomhedens bundlinje og sikre bedre brug af arbejdskraften.

Vil du blive endnu bedre til at planlægge arbejdet på en måde, så din virksomhed ikke betaler for meget for arbejdet? Vil du blive endnu bedre til at sikre, at din virksomhed planlægger arbejdstiden så smart og fleksibelt som muligt? Har du styr på alle de muligheder du og virksomheden har for at tilrettelægge arbejdet?

På et kursusforløb online over 3 formiddage, får du en solid indføring i Industriens Overenskomsts fleksible regler for planlægning af arbejdstiden og de regler, der er for betaling, når jeres medarbejdere arbejder på forskellige tider af døgnet og ugen. Vi gennemgår blandt andet forskellige typer af arbejdstid, og vi dykker ned i de respektive forudsætninger og fordele.

Forløbets opbygning

Vi gennemgår de forskellige måder og muligheder, der er for at optimere driften og bundlinjen gennem arbejdstidsplanlægning. Du bliver helt skarp på, hvordan de enkelte arbejdsmodeller kan anvendes og hvad fordele og ulemper ved hver enkel er, herunder hvordan arbejdstiden skal varsles og aflønnes. Endelig får du et indblik i den del af arbejdsmiljølovgivningen, der omhandler hviletidsbestemmelserne, og som vil påvirke planlægningen af arbejdstiden.

På kurset gennemgår vi

  • Den normale arbejdstid
  • Varierende ugentlig arbejdstid
  • Weekendarbejde
  • Deltid
  • Flextid
  • Overarbejde
  • Forskudt arbejdstid
  • Skifteholdsarbejde
  • Fravigelse af overenskomsten

Det lærer du

Undervejs vil du blive introduceret til en række værktøjer, som du kan bruge efter kurset og som kan hjælpe dig til at planlægge arbejdstiden på en endnu bedre måde.

Målgruppe

Kurset er for dig, der er ansvarlig for at planlægge og administrere virksomhedens arbejdstid i en virksomhed, der er omfattet af Industriens Overenskomst eller Industriens Funktionæroverenskomst. Du kan f.eks. være produktionschef, produktionsleder, produktionsplanlægger, payroll manager, lønbogholder eller HR-medarbejder.

Online undervisning

Dette online-forløb foregår via Microsoft Teams. Du kan logge på kurset fra din pc, tablet eller mobil via et link, som du får tilsendt via en outlook indkaldelse. Du skal sikre, at du har en stabil netforbindelse. Det er en fordel, hvis du har mulighed for at anvende headset, da det forbedrer lydkvaliteten. Du skal tilslutte dit webkamera. Sørg for, at du kan logge på Microsoft Teams inden, modulet starter.