Webinar

Hybridarbejde anno 2023: Fleksibilitet for individet skaber kompleksitet for gruppen

Deltag i webinaret og hør om nyeste tendenser og opmærksomheder, der kan styrke arbejdsmiljøet på den hybride arbejdsplads. Forskerne Christine Ipsen og Kasper Edwards fra DTU Management præsenterer hovedpointerne i en ny rapport om hybridarbejde og det psykosociale arbejdsmiljø.

Anne Pedersen, Kasper Edwards, Christine Ipsen og Mejse Hasle

42 millioner mennesker arbejder hybridt i Europa. Det svarer til cirka 12,3 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Europa. Blandt de europæiske lande placerer Danmark sig på en syvendeplads over lande, der har den største andel af hybridarbejde. Lidt mere end 40 pct. af den danske arbejdsstyrke arbejdede i 2022 hybridt.

En ny rapport om hybridarbejde og det psykosociale arbejdsmiljø sætter tal på hybridarbejde – både internationalt og i Danmark, og samtidig præsenterer rapporten en række opmærksomheder, der giver nye ledelses- og arbejdsmiljømæssige opgaver på den hybride arbejdsplads.

På webinaret den 29. september vil Christine Ipsen og Kasper Edwards præsentere hovedpointerne i rapporten, som bl.a. vil handle om:

  • Hvordan fleksibilitet for den enkelte skaber kompleksitet for fællesskabet.
  • Hybridarbejdets muligheder og udfordringer med afsæt i IGLO-modellen.
  • Tendenser for den hybride arbejdsplads i et større perspektiv.

 

Baggrund

Vidensrapporten om hybridarbejde og det psykosociale arbejdsmiljø er bestilt og udgivet af Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø og Arbejdsmiljørådet. Rapporten er udarbejdet af seniorforsker Kasper Edwards, lektor Christine Ipsen og Ph.d.-studerende Mejse Hasle & Anne Pedersen fra DTU Management, der bl.a. arbejder med produktivitet og arbejdsmiljø i relation til den hybride arbejdsplads.

Webinaret er arrangeret af Arbejdsmiljørådet og BFA’erne: BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø. Det er en del af en række af webinarer, der sætter fokus på arbejdsmiljøet på den hybride arbejdsplads.