Webinar

Sådan ansætter du lærlinge og elever- ansættelsesret

Ved du hvordan du ansætter en lærling eller elev korrekt? - og kender du mulighederne for at ophæve en uddannelsesaftale?

Webinaret er overstået

Afspilning af webinar kræver medlemsskab af: DI

Login her

Ved du, hvordan du ansætter en lærling eller elev korrekt? Og kender du mulighederne for at ophæve en uddannelsesaftale?

Når en virksomhed ansætter en lærling eller en elev, er der selvfølgelig tale om en ansættelse, men også om en aftale om uddannelse – derfor hedder kontrakten en uddannelsesaftale. Lærlingen/eleven har på en række områder en særlig status og er f.eks. bedre beskyttet mod opsigelse end andre ansatte i virksomheden.

Erhvervsuddannelsesloven og ansættelsesret for lærlinge og elever

På webinaret kigger vi på ansættelsesretten, erhvervsuddannelsesloven og på, hvad virksomhed og lærling/elev egentlig skriver under på, når uddannelsesaftalen bliver indgået. Hvad skal man være særligt opmærksom på? Hvordan skal aftalen udfyldes korrekt? Hvor er faldgruberne? Hvordan kan I undgå misforståelser?

Hvordan kan vi ophæve en uddannelsesaftale?

Vi ser på, hvordan virksomheden kan forebygge og undgå komme i en situation, hvor det er nødvendigt at ophæve en uddannelsesaftale. Her gennemgår vi også de forhold, I skal være opmærksomme på, og den proces, I skal følge for at ophæve uddannelsesaftalen. De økonomiske omkostninger ved en ophævelse bliver I også klogere på, blandt andet med konkrete eksempler fra Tvistighedsnævnet.

På webinaret møder I Ilkay Yüksel, som er chefkonsulent og advokatfuldmægtig i DI’s afdeling for Personalejura, og Birgitte Winge, som er chefkonsulent i DI’s afdeling for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsuddannelser.

Cecilie Ishøi-Faerstain

Praktisk ansvarlig

  • Direkte +45 3377 3982
  • Mobil +45 2674 6638
  • Send e-mail  

Heike Hoffmann

Fagligt ansvarlig

  • Direkte +45 3377 4660
  • Mobil +45 5218 5914
  • Send e-mail