DI Digital

Monto: En bæredygtig udlejningsplatform

DI Digital casebank: Monto - Sharing made Simple

Fakta

Virksomhedsnavn: Monto

Størrelse: 2 medarbejdere, 3 medejere

Lokation: Århus, Odense og København

Branche: Formidlingsplatform

Tags: _Smart cities;_CleanTech

Monto: En bæredygtig udlejningsplatform

Monto, både som app og hjemmeside, har til formål at skabe et bæredygtigt og lokalt delingssamfund ved at tilbyde en platform, hvor folk kan dele og leje genstande fra hinanden.

Monto fungerer ligesom Den Blå Avis, men i stedet for at købe og sælge produkter, formidler og faciliterer Monto udlejning af værktøj, grej, gear og gadgets.

Du kender det sikkert selv; at have lyst til at prøve en ny hobby, pynte festligt op til en havefest, eller mangle værktøj til at færdiggøre dit haveprojekt.
Eller omvendt; at kælderen eller garagen er fyldt med en masse udstyr, gear og gadgets, der sjældent bruges.

Med Monto kan du leje og udleje genstande samt tjene og spare penge, samtidig med at du hjælper en anden og planeten!

En grønnere løsning

Montos formål er at bekæmpe overforbrug, fremme principperne om cirkulær økonomi og styrke fællesskabet ved at skabe en gensidig fordel for både udlejere og lejere.

På platformen er der plads til både private- og erhvervsbrugere, hvilket bl.a. gør Monto unik.

Desuden er dedikationen til bæredygtighed ulig andet, da Monto ikke tager provision på udlejningssummer eller trækker andre gebyrer. Dette skyldes ønsket om at ændre folks vaner.

Platformen har funktioner som lagerstyring, prisdifferenciering og en bookingkalender, der giver særligt virksomheder en effektiv løsning til at organisere deres udlejningsmateriel.

For mindre udlejningsvirksomheder, især dem uden booking-systemer, minimerer Monto administrative opgaver og giver øget synlighed.

Virksomheder og foreninger, såsom snedkere og sportsklubber, kan generere indtægter ved at leje deres materiel ud, når det ikke bruges, hvilket fremmer bæredygtighed og en grønnere profil.

Monto har allerede opnået betydelig interesse og engagement fra begge brugertyper, hvilket ses på antallet af registrerede brugere og de mere end 1.000 udlejningsartikler, der er lagt op til udlejning.

Den dokumenterede effekt af platformen inkluderer formidling af et antal bookings, hvilket ikke kun demonstrerer aktiv brug af Monto, men kan også måles i en besparelse af CO2-udledninger svarende til 2,5 fly turer mellem New York City og London.

Monto appellerer til en bred vifte af brugere, herunder private borgere, lokale virksomheder og foreninger. Brugsscenariet involverer en enkel proces, hvor en person, forening eller virksomhed, der ejer en genstand, kan lægge den til leje på Monto. En anden person, forening eller virksomhed kan derefter leje genstanden, hvilket fremmer et dynamisk fællesskab, hvor ressourcer deles effektivt.

Selvom Monto henvender sig til en bred målgruppe, er vores primære fokus rettet mod tech-bevidste borgere i alderen 20-49, der bor i store og mellemstore byer og aktivt deltager i andre former for delingsøkonomi.

Monto kunne downloades i efteråret 2022 og har allerede vundet en bæredygtighedspris på vores teknologi og koncept, samt blevet anerkendt internationalt på designet.

Læs mere på Montos egen hjemmeside.

Hvem er Monto?

Relateret indhold