12.10.23 DI Digital Nyheder

DI præsenterer 24 forslag, der skal ruste Danmark til at omfavne kunstig intelligens

Vi er på vej ind i den næste industrielle revolution, hvor udviklingen og anvendelsen af kunstig intelligens vil tage til og medføre fundamentale forandringer i hele vores samfund. Kunstigintelligens vil vende op og ned på vores verden og vores arbejdsmarked. Nu kommer DI med 24 forslag, der skal sikre, at Danmark kan tage styring over udviklingen af kunstig intelligens.

I Dansk Industri ønsker vi, at Danmark kommer stærkest muligt gennem den næste store industrielle revolution og indtoget af kunstig intelligens. Det gør vi bedst ved at omfavne forandringerne og sikre, at de store samfundsændringer sker med afsæt i dansk kultur og værdier. Derfor har vi udarbejdet udspiller: AI for alle, der indeholder 24 forslag, der skal være med til at ruste Danmark til at omfavne mulighederne i kunstig intelligens.

 

”AI for alle” er et udspil, der har til formål at pege på nogle af de mange steder i det danske samfund, hvor vi skal i gang med at skrue på en række knapper for at vi er bedre rustet til at anvende kunstig intelligens i fremtiden. Der findes ikke en enkelt løsning eller et simpelt politisk greb, der løser alle fremtidens problemer og sikrer Danmarks udvikling og anvendelse af AI. Når hele verden forandres, så er det alle knapper i vores samfund, der skal tunes ind på den nye virkelighed.

 

DI ønsker at bidrage til dette arbejde ved at pege på 24 konkrete steder, hvor man kan vælge at starte, hvis man ønsker at skabe det bedste fundament for kunstig intelligens på tværs af alle sektorer i Danmark.

 

I Danmark er vi gode til at tale med hinanden, men vi glemmer nogle gange, at resten af verden også har viden og erfaringer vi kan trække på. Vi forslår derfor, at Danmark skal nedsætte et AI Council, hvor internationale eksperter skal rådgive regeringsledelsen i, hvilken vej vi skal gå og hvordan vi bedst forberede vores samfund på de ændringer, der kommer.

 

Resten af udspillet dykker ned i konkrete greb, der kan skrues på for at sikre styrkede rammer for erhvervslivet, mere viden og flere eksperter, teknologiparate borgere, adgang til data uden omveje og en tidssvarende offentlig sektor.

Andreas Holbak Espersen

Andreas Holbak Espersen

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3239
  • Mobil +45 5162 0269
  • E-mail anhe@di.dk

Relateret indhold