07.02.24 DI Digital Nyheder

Fremtidens teknologier – en revolutionering af industrier

Fredag den 2. februar gentog Dansk Industri og Copenhagen Institute for Future Studies deres succes med Nordic AI & Metaverse Summit for anden gang. Konferencen gav et spektakulært kig ind i det potentiale som virtuelle verdener og AI bringer til virksomheder, og der var ingen tvivl – fremtiden er virtuel!

I fredags kunne DI og CIFS atter åbne dørene op til den komplet udsolgte konference, Nordic AI and Metaverse Summit 2024. Konferencen der fokuserer på brug af AI og metaverse teknologier kunne i år byde velkommen til 240 gæster, som kunne høre fra virksomheder som Siemens, Virsabi, Semco Maritime, Be My Eyes, Adobe, Vertica og mange flere.  

Vil du være mine øjne?  

Én af konferencens helt store talere var Hans Jørgen Wiberg, som er founder af virksomheden Be My Eyes. Be My Eyes er en app, som er udviklet til at hjælpe blinde med at blive forbundet med en seende frivillig baseret på sprog og tidszone. Her vil den seende frivillige blive forbundet med den blinde/svagtseende bruger og modtage direkte video-feed fra brugerens bagkamera.  

Udover appen kan forbinde blinde med seende, har appen også indgået et partnerskab med OpenAI, hvor de har udviklet ”Be My AI” til deres app. Ved hjælp af deres telefons kamera kan appen scanne det som telefonen opfanger, og fortælle den svagtseende/blinde bruger, hvad det er der er foran dem. Det kan fx være en enorm hjælp i køkkenet, hvor der ikke kan læses etiketter.  

I dag har appen vokset sig enormt populær, og har mere end 500,000 blinde/svagtseende brugere og mere end 6 mio. seende frivillige. Appen er således et unikt eksempel på, hvordan teknologi kan bruges til social for good.  

Den virtuelle boreplatform – et hav af muligheder 

En anden spændende mulighed, som XR teknologien bringer med sig, blev præsenteret af industri giganten, Semco Maritime, og tech-virksomheden, Virsabi. Her berettede Semco Maritime og Virsabi, hvordan Virsabi har hjulpet med at opgradere Semco Maritime til det nye Teams med Microsoft Mesh, og således skabt muligheden for at deres kundemøder kan foregå på virtuelle boreplatforme. Det skaber mulighed for at kunder kan få visualiseret boreplatformene inden de er bygget, og dermed få blik og indsigt i detaljerne inden de skal foretage en milliard investering. Det er ikke blot nemt, effektivt, og ressourcebesparende men også tidsbesparende og en hjælp til at nedsætte virksomheders samlede CO2-aftryk. 

Se videoen fra hele dagen – og så ses vi måske næste år!

Nordic AI & Metaverse Summit 2024

Nysgerrig i at høre mere om mulighederne med XR-teknologi? 

Kom med den 3. april når DI Digital og DI Produktion tager turen til Svendborg for at høre en af Danmarks største virksomheder, Mærsk, fortælle om deres brug af XR. Udover at høre nærmere om Mærsks rejse med XR, vil vi også høre fra SynergyXR der fortæller om XR, og hvad det kan bruges til, samt et indblik i, hvad er fremtidens teknologier egentlig? Og hvilken betydning vil de have for industrier?  

Der vil også være mulighed for at afprøve teknologien.  

Tilmelding til arrangementet kan ske HER.   

Relateret indhold