Foto: Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

26.02.24 DI Digital Nyheder

Ny gratis varslingstjeneste hjælper SMV’er med at undgå cyberangreb

Den 22. februar 2024 blev en ny varslingstjeneste lanceret, der har til formål at hjælpe danske virksomheder med at identificere og håndtere sårbarheder i deres it-systemer, som it-kriminelle kan udnytte til at stjæle fortrolige informationer.

Varslingstjenesten, som varetages af Digitaliseringsstyrelsen, vil distribuere de vigtigste varsler udvalgt af Center for Cybersikkerhed. Formålet er at informere virksomheder om sårbarheder i de mest anvendte produkter og softwaresystemer.

Cyberkriminalitet udgør fortsat en alvorlig trussel mod danske virksomheder, og mange af dem er sårbare over for cyberangreb. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen taget initiativ til at etablere denne varslingstjeneste, der er gratis for alle virksomheder at tilmelde sig.

DI Digital har sammen med en række virksomheder været med til at teste og udvikle tjenesten. Det glæder os, at det er blevet et permanent tilbud, som vil komme mange virksomheder til gavn.

Hvis du tilmelder din virksomhed, vil I modtage ugentlige varsler, så I får bedre mulighed for at reagere og håndtere eventuelle sårbarheder i jeres digitale løsninger og it-systemer.

Varslingstjenesten tilbyder to versioner af varslerne, så de kan tilpasses forskellige virksomheders behov. Den første version er en mere teknisk udgave, der henvender sig til virksomheder, der allerede aktivt arbejder med deres egen it-sikkerhed. Den anden version er mere forenklet og målrettet mindre virksomheder samt virksomheder, der har outsourcet deres it-sikkerhed.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre udtaler:

"Vi skal som samfund, borgere og virksomheder værne os bedre mod hackere og cyberkriminelle. Selvom sikkerheden er virksomhedernes eget ansvar, ønsker vi at støtte dem bedst muligt, da det særligt for mindre virksomheder kan være en stor udfordring. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan præsentere en varslingstjeneste, der gør det lettere for virksomheder at beskytte sig selv."

Varslingstjenesten er et skridt i retning af at skabe et mere sikkert digitalt miljø for alle danske virksomheder.

Tilmeld din virksomhed Varslingstjenesten for virksomheder og vær med til at styrke den digitale sikkerhed i din virksomhed.

Relateret indhold