21.03.24 DI Digital Nyheder

DI: Godt, at regeringen vil fremme brugen af AI i det offentlige

Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, roser regeringens beslutning om at nedsætte en digital taskforce, der skal sætte fart på brugen af kunstig intelligens i den offentlige sektor.

- Vi har hårdt brug for, at der bliver sat gang i nogle helt konkrete projekter med kunstig intelligens, der løser administrative opgaver i det offentlige. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen nedsætter en digital taskforce, der får til opgave at udbrede brugen af kunstig intelligens i f.eks. landets kommuner. Det er et konkret og proaktivt initiativ, som vi i erhvervslivet fuldt ud bakker op om, siger Andreas Holbak Espersen, chef for digitaliseringspolitik i DI. 

DI har tidligere foreslået konkrete initiativer til at fremme anvendelsen af kunstig intelligens, herunder at en ny digital taskforce skal implementere konkrete løsninger i udvalgte pionerkommuner, hvor kunstig intelligens tages i anvendelse i den kommunale forvaltning for at frigøre ressourcer. 

Brug for politisk ambitioner
- Vi har manglet politiske ambitioner og visioner for den konkrete anvendelse af kunstig intelligens. Med en digital taskforce kan vi få sat skub i den nødvendige fornyelse og effektivisering af den offentlige sektor og på den måde både investere i fremtiden og styrke vores position som digitalt foregangsland, siger Andreas Holbak Espersen. 

- Med en digital taskforce, der gør det rigtigt, kan anvendelsen af AI blive en kæmpe mulighed for at gøre Danmark til et endnu bedre sted både at leve og drive virksomhed ud fra, siger Andreas Holbak. 

Frigør arbejdskraft
DI har foreslået regeringen at udpege en række AI-pionerkommuner, hvor man centralt fra politisk hold udpeger relevante arbejdsgange og/eller sagsområder, som skal håndteres med AI. Formålet skal være at vise vejen til reel frigørelse af arbejdskraft med nålestikoperationer ved hjælp af kunstig intelligens. 

- Hvis taskforcen skal blive en succes, er det afgørende, at den bliver nedsat med de nødvendige tekniske, juridiske, organisatoriske og fagspecifikke ressourcer. Fra erhvervslivets side ser vi rigtig meget frem til samarbejdet om at levere de bedste AI-løsninger, siger Andreas Holbak Espersen. 

Relateret indhold