23.04.24 DI Digital Nyheder

Call: En digital identitetstegnebog på vej i Danmark

Ved det næste call i Forum for govtech og offentlig digitalisering den 30. april sætter vi fokus på to kommende udbud: En digital identitetstegnebog i Danmark og et fælles indkøb af en AI-chatbot til kommunerne.

En dansk digital identitetstegnebog

Tilbage i marts 2023 havde vi et call om den kommende europæiske identitetswallet. Den reviderede forordning blev stemt igennem i parlamentet i februar 2024 og i Danmark er det Digitaliseringsstyrelsen, der har ansvar for at implementere de nye forpligtelser, hvorfor  man er gået i gang med at forberede udbuddet på en dansk digital identitetstegnebog.

En digital identitetstegnebog kommer til at fungere som et eID på tværs af EU, hvilket vil muliggøre grænseoverskridende digital identifikation. Ligeledes vil den fungere som en portal til adgang af dokumenter såsom pas, kørekort og sundhedskort. Martin Høegh Mortensen og Anna Jensen fra Digitaliseringsstyrelsen vil gennemgå forordningen, præsentere nogle af de ambitioner EU har med indførslen af de digitale identitetstegnebøger og endelig fortælle om planerne er for en digital identitetstegnebog i Danmark.

Kommende fælles indkøb af kommunal AI-chatbot

Det andet store emne på dagens call bliver en drøftelse af potentialet og mulighederne for AI chatbots i den kommunale sektor og ikke mindst planerne for et kommende fælles indkøb af en AI-chatbot på vegne af 39 kommuner.

Vil du deltage i dette og kommende calls skal du tilmelde dig Forum for govtech og offentlig digitalisering. Her mødes medlemmer lige fra mindre start-ups til store internationale virksomheder gennem korte virtuelle netværksmøder for at blive opdateret på aktuelle temaer

Læs mere om Forum for govtech og offentlig digitalisering her.

Jacob Høffer Larsen

Jacob Høffer Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3479
  • Mobil +45 5170 5926
  • E-mail jahl@di.dk

Relateret indhold